Dimensionering Specifikationer för en momentomvandlare

momentomvandlare är fluidkopplingar brukade frikoppla en motor från dess överföring vid låga varvtal och automatiskt låsa två tillsammans vid höga varvtal. Alla momentomvandlare fungerar på samma grundläggande sätt, det är omvandlarens dimensioner som dikterar dess vridmoment kapacitet, stall rating och förmåga att motstå överhettning. Ytterdiameter

Ytterdiameter är förmodligen den viktigaste faktorn som påverkar omvandlare prestanda. En större diameter omvandlaren har större invändiga profiler och kan använda mindre lameller mellan statorn (turbinen fäst vid överföring) fenor att flyta samma mängd vätska som större lameller i en mindre omvandlare. En mycket liten diameter omvandlare kräver mycket fluidvolym (motorvarvtal) för att ingripa med statorn, så en större omvandlare kan stanna vid ett lägre varvtal än en mindre vid samma vridmoment.
Stator Storlek och Pitch

Fenorna kopplade till konverteringskapseln är ansvariga för att trycka vätska genom statorn, som tar emot trycket och ingriper med transmissionen. En mindre stator (i förhållande till extern case size) kommer att få mindre av motorns vridmoment vid låga varvtal, vilket höjer stallhastigheten. En intressant aspekt för statorns design är att en mycket stor stator är faktiskt svagare än en mindre. Stora statorskovlar får mer vridmoment från motorn, vilket gör dem mer benägna att vrida och bryta än mindre.
Passytor

momentomvandlare har två grundläggande passytor, bulten chefer som fäster vid konverteringskapseln och växellådans ingående axel. Axel dimensionering och bultmönster är specifika för motor /transmission ansökan.
Djup

En momentomvandlare med en djupare /bred fodral håller mer vätska för att förhindra överhettning, men kan vara betydligt tyngre än sina mindre syskon. En av anledningarna till att åkare går ofta till liten diameter omvandlare är att raka roterande massa av av motorns vevaxel. Den tunga momentomvandlare fungerar som motorns svänghjul, lagra kinetisk energi och använda den för att dämpa motorns vibrationer. Men den energi som svänghjulet butikerna är inte gratis, det kommer från förbränning av bränsle i form av motorns utgående vridmoment. Som sådan, kan en tyngre momentomvandlare köra svalare och smidigare än en mindre men gör det på bekostnad av accelerationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85537.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.