Spiralfjäder Fjädring Tekniker

En suspension gör precis vad det låter som den gör: avbryta karossen och kontrollera dess rörelse. Suspensionen styr även hjulen, i synnerhet deras orientering till kroppen och läge inuti hjulhusen. Spiralfjädrar är en slags kombination enhet, ger böjning kontroll och stöd av en bladfjäder i kombination med den exakta vrida kontrollen över en torsion bar. Däremot kan vårens grundläggande effekt förändras beroende på hur den är monterad och där. Offset Spiralfjäder

En offset spiralfjäder är en som lägger på en annan båge än stötdämparen, som är effektivt sant varje gång som en stötdämpare inte är monterad på insidan av spiralfjädern själv. Detta är ofta fallet med solida axlar, där spiralfjädern sitter på toppen av axeln och stötdämparna bolt till axeln rör och chassi i en annan plats. Den förskjutna arrangemanget är mångsidig och enkel att ingenjör, men tvingar stötdämparen för att agera som en annan kontroll arm i suspension. Detta kan framkalla oönskade upphängningsrörelse eller axel rotation, och är nästan alltid sämre än en genom-spole eller coilover arrangemang.
Through-Coil Avstängningar

Through-coil upphängningar är populära för två skäl. Den första är förpackningen, med stötdämparen monterad inuti spolen, fäst till axeln eller lägre länkarm i ena änden och chassit på andra, kan auto ingenjörer frigöra utrymme genom att eliminera behovet av extra stötmontering på axeln och chassit. Det andra är att genom-spolar hålla våren och chock på samma axel rörelse, vilket gör att den faktiska kontrollen armarna att diktera upphängningsrörelse.
Coilover Avstängningar

Coilovers är funktionellt lika genomgående spolkonfigurationer, men är helt fristående. En strut är den vanligaste typen av coilover, i egenskap av en kombination fjäder, stötar och övre länkarm. Medan termer används ofta omväxlande, MacPhereson stöttor skiljer sig från coilovers - åtminstone i den moderna sammanhang - i det att de bult direkt till toppen av styrspindeln och fungera som en övre styrarm. Eftermarknad Coilovers ersätta beståndet spiralfjädern men arbeta tillsammans med de redan existerande kontrollgrupperna. Entusiaster tenderar att föredra Coilovers eftersom de möjliggör enkla justeringar i markfrigång, stötdämpande och fjäderkonstant.
Stötstång Avstängningar

Även känd som "bell-vev" suspension, är denna typ i allmänhet reserverad endast för seriösa prestanda och racing bruk, där varje uns av ofjädrade massan räknas. Ofjädrade massan är någon död vikt som vilar direkt på hjulet och inte styrs av fjädrarna. Detta inkluderar hjul, däck, bromsar rotor, hjulnavet och - i de flesta fall - våren och chock. Ofjädrade massan gör suspensionen långsammare att reagera och svårare att kontrollera.

Tryckstången suspension utnyttjar en tryckstång ansluten till den nedre styrarmen i ena änden och spetsen av en V-formad pivot (kallas en bell-vev ) på den andra. Basen för att "V" svänger på en bult på chassit, och den andra spetsen ansluter till ett coilover monteras horisontellt i chassit. Med detta arrangemang, vilar bara den lätta pushrod på nedre länkarm, vikten av coilover kvar på chassit

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87321.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.