Vad är variabel-Assisted Steering

Variabel-assist servostyrning - eller hastighetsberoende styrning - är ungefär som steglösa transmissioner,? Ett hypotetiskt perfekt idé som ännu inte nått godkännande eller acceptans bland körning purister. Men som de kontinuerligt variabel transmission, det finns en bättre än ens chans att system som detta så småningom kommer att nå en punkt spridning som entusiaster måste antingen vänja sig vid dem eller gå ut ur deras sätt att undvika dem. Fortfarande, för 99 procent av förare på vägen, har hastighetsberoende styrningen blivit en välsignelse för bekvämlighet och körglädje. Variabel-Assist Steering

Tanken bakom variabel assist styrningen går ända tillbaka till de första rörlig ränta styrning lådor. I en rörlig ränta box som de hittade i de flesta bilar, är utväxlingen mellan rattstång och styrväxel hög, med snävt åtskilda kuggar. Vid extrema kuggstången, vidgar kuggtanden avstånd ut. Detta gör att hjulet att röra sig väldigt lite strax utanför centrum, när du cruising på vägen och behöver bara göra smärre justeringar i riktning. Men de bredare åtskilda tänder på extremiteterna flytta hjulen snabbare när du vänder dem, som vid parkering eller navigerar trånga hörn.
Driver Feedback

variabeln -bistå mekanismen fungerar bra i de flesta fall, det är en naturligt defekt mekanism. Din styrsystem gör två saker. Det primära uppgift är att flytta hjulen fram och tillbaka, men dess sekundära uppgift är att förmedla information till föraren om Traction på rattar. Ju snabbare din hjulen snurrande, det snabbare och lättare de är kan vända. Detta orsakar en linjär nedgång i både styrkraft och förare återkoppling vid högre hastigheter. Ett mekaniskt perfekt system skulle kompensera för denna minskning i respons genom att öka styrkraft som väg hastigheterna ökar. På så sätt skulle föraren behöver aldrig undra om styrkraft bara sjunkit på grund av en ökning i hastighet eller eftersom framhjulen förlorat väggrepp.
Mekanisk parameterstyrning

En mekanisk hastighetsberoende styrsystem som Fords första generationens variabel bistå servostyrning använder en ventil i styrväxel att variera hydraulisk bistå med fart. Vid hastigheter under 5 km /h, är det hydrauliska trycket ventilen i ditt rack helt öppen, så fullt hydraultryck från pumpen att nå rack och hjälpa till med styrningen. Ventilen sakta stänger i inkrementella steg, i Fords fall, vid 5 mph, 20 km /h, 40 km /h och 60 mph. Vid 80 km /h är ventilen helt stängd och styrningen mottager någon ström hjälpa alls. Andra generationens variabel servokraft styrsystem och de som används av många andra tillverkare använder en variabel öppning ventilen som stänger progressivt med fart och tar bort "notchiness" från stegade design.
Magnetic hastighet -känsliga Styrning

Många styrning boxar använder en torsion bar, eller vrida våren bar, mellan slutet av rattstången och en vikt på känsla styrkraft. Ju snabbare du vrider ratten, desto mer torsionsstaven kurvor och ju längre drag weight vid dess ände släpar efter. Den släpar vikt eller friktion skiva, öppnas en ventil som dirigerar mer vätsketryck i styrväxel, vilket ökar styrkraft på efterfrågan. En magnetisk hastighetsberoende styrsystem som GM: s Magnasteer använder ett par elektromagneter på dra elementet och fallet, eller dra elementet och kolonnen. Ökad elektrisk ström till magneten eller magneterna ökar motståndet - och därigenom hjälpa - om den andra magneten är på fallet och minska friktion om den andra magneten är på kolonnen
och nackdelar.

variabel assist och hastighetsberoende styrmekanismer är smarta lösningar på ett mekaniskt problem. De fungerar som annonseras, och de nyaste generationens system är i allt väsentligt transparenta i drift. Om du märker att systemet alls, märker du bara att hjulet känns solid och stabil i hög hastighet och kompatibel vid lägre hastigheter. Men hastighetsberoende styrningen uppfattas - kanske med rätta - som något av en bane bland prestanda förare och purister. En drivkraften bygger på konsekventa och förutsägbara prestanda för att extrahera den största-möjliga dragning från varje däck. Om de får välja, skulle många prestanda entusiaster föredrar en bicep träningspass medan parkering till ett system som artificiellt ändrar styrkänsla och ansträngning efter hastighet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96811.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.