Hur koppla in Turbo Oil Lines

turboladdare kan rotera med hastigheter overs 30.000 rpm. Vid denna hastighet, lagren, bussningar och axlar bygga upp en hel del värme. Lägg till detta temperaturen hos avgaserna på ena sidan av turbo, och skyrockets temperatur. Den smörjsystem hjälper till att kyla och minska friktionen i de rörliga delarna. Ren olja är viktigt, även den minsta bit av grus kan orsaka tidigt turbo misslyckande. Inte alla turboaggregat har ett smörjsystem, men de som behöver en väl inrättat system för att utföra. Saker du behöver
Handverktyg
Oljefilter basadaptern
Stål flätad slang
teflonband
Oil droppskål
Lagerfett
Visa fler Instruktioner

1

bort oljefiltret. Beroende på filter plats kan det vara fördelaktigt att tömma oljan först. Olja kommer att hälla ut när filtret tas bort, placera droppbrickan under för att fånga överflödig olja. Mest turbo oljning system kommer med en adapterplatta som fäster filtret basen på blocket. Se till sittplats O-ringarna på den här plattan på rätt sätt med lagerfett. Placera plattan så utloppen är vänd utåt.
2

Fäst flätlina till utloppet på basen. En är den olje-matarledningen och den andra oljan tillbaka. Endast ansluta matarledningen i detta steg. Använd Teflon tejp för att säkerställa en lufttät anslutning. Anslut den andra änden av linjen till inloppet på turbon. Addera 3

Anslut den andra flätad slang till returen utlopp turbo, igen med teflon. Sätt tillbaka filtret och fyll vevhuset till lämplig oljenivån. Dra runt motorn, men låt den inte att starta. Detta kommer att prima ledningarna och turboladdare med olja. Upprepa tills oljan rinner ut i slutet av returledningen.
4

Anslut returledningen till inloppet av filtret adapterfundamentet, med teflon. Toppa oljenivån igen. Starta motorn. Med motorn igång inspektera läckor på alla kontakter och runt adapterplattan. Om läckage upptäcks, stäng av motorn och dra åt anslutningen. Om läckan är fortfarande närvarande ersätter kontakt. Om läckor fortfarande hittats, kör motorn tills den når driftstemperatur och sedan stänga av motorn. Låt den svalna. Kontrollera tätheten igen. Dessa kallas kalla läckor och korrigeras på samma sätt som vanliga läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87323.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.