Hur Wire en Viair Compressor

Installera en inbyggd kompressor i din bil kommer att ge dig en kontinuerlig tillförsel av komprimerad luft för eftermarknaden uppgraderingar. Den kan användas för att leverera luftaktiverade upphängningar på gatan lastbilar samt tryckluftsdrivna skåp differential på terrängfordon. Kompressorn kan också användas för att leverera ett stort reservoartank att driva en mängd olika tryckluftsdrivna verktyg. Nyttan av kompressorerna, speciellt med en off-road fordon, kommer att ge dig sinnesfrid när du är miles bort från civilisationen. Saker du behöver
Air linje med beslag
Air ackumulatortank
teflonband
Tvinnad koppartråd
Elektrisk "butt connectors"
Wire tänger
eltejp eller vattentät tråd wrap
40 A 12 V relä
Tryckvakt
Visa fler instruktioner
1

hitta en lämplig plats för att montera din kompressor. En Viair kompressorn kan monteras i valfritt läge förutom upp och ner på grund av värmeavledning frågor. De förseglade enheter kan vara monterade under fordonet och enheter som inte är förseglade ska monteras i motorrummet. Jordledningen av enheten inte bör förlängas, så se till en lämplig jordpunkt är inom räckhåll för kompressorn monteringsplats.
2

Mount luften ackumulatortank på önskad plats antingen under fordonet eller inne i motorrummet. Installera korrekt tryckvakt och en ände av luftledningen i luften lagringstanken. Bytet ska vara avsedd för luft PSI för din kompressor. Luftledningen beslag ska tätas med Teflon tejp för att förhindra läckage. Om switchen och luft beslag kommer att bli svårt att komma åt efter installationen av luft tank, kan de monteras före montering tanken. Anslut den motsatta änden av luftledningen
3

som är ansluten till tanken för att luften utgångsledningen hos kompressorn. Se till att använda Teflon tejp på beslag för att förhindra läckage.
4

Konsultera en dimensionering diagram för lämplig storlek tråd för de elektriska anslutningarna till kompressorn. Tråden storlek bestäms av den längd som behövs från kompressorn till batteriet och tillbaka och även strömstyrka din kompressor modell. Koppla bort den negativa batterikabeln av fordonet för säkerheten.
5

Anslut strömkabeln för kompressorn till plint 87 på reläet. Anslut jordledningen hos kompressorn till en säker jordningspunkt i fordonets ram. Anslut plint 30 på reläet direkt till den positiva batteripolen med rätt säkring inline. Terminal 85 i reläet bör anslutas till en säker chassijord. Anslut plint 86 till ena sidan av den installerade tryckvakt och den motsatta polen på tryckvakten ska anslutas till en strömkabeln som styrs av bilens tändning när det är på "på" läge. Anslut den negativa batterikabeln och testa kompressorn och kontrollera luftläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87246.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.