Hur sänka en 2002 Mustang

I 2002 års Ford Mustang levereras som standard med en 3,8-liters V-6 motor som ger 193 hästkrafter. Även denna bil är inte ett kraftpaket på något sätt, det blir långsamt mer populärt att lägga eftermarknaden delar till basmodellen Mustang. En uppgradering för att öka hantering kapacitet av 2002 års Mustang är att sänka den. För att utföra uppgiften på rätt sätt, måste du ta bort fabriken fjädrarna och ersätta dem med sänkningsfjädrar. Dessa sänkningsfjädrar har en högre fjäderkonstant - hur mycket vikt som behövs för att komprimera dem - för att kompensera för den minskade markfrigång och chock resor. Saker du behöver
Socket Ratchet
satt Sida 2 Våning uttag
Jack står
Fjäderspännare
Spetstång
Blocknyckelsats
Hammer
Momentnyckel
Front sänkningsfjädrar
Bakre sänkningsfjädrar Sida 2 nya bakre undre muttrarna kontroll arm och muttrar Sida 2 Nya parkeringsplatser bromsfästet bultar
Visa fler instruktioner
Sänkning Framfjädring
1

Lossa de främre muttrarna, med en spärr och uttag. Höj Mustang front med en domkraft. Säkra fordonet med pallbockar. Ta bort de främre muttrarna och dra framhjulen från Mustang.
2

Komprimera spiralfjädern med våren kompressorn. Denna process varierar starkt beroende på vilken typ av kompressor. Se till kompressorn anvisningar för specifik riktning
3

Dra sprinten från stiftet på yttre styrstag slut -. Styrlänkaget som ansluter till styrspindeln. Lossa muttern säkra den yttre änden styrstag i styrspindeln, med hjälp av en spärrhake och uttag, tills muttern når änden av tappen. Hit muttern med en hammare tills den yttre änden dragstångsförlängningar utsläpp från styrspindeln. Ta bort muttern från Dragstång änden och Dragstång änden från styrspindeln.
4

Lossa och ta bort krängningshämmare länk, den 8-tums-lång bar som förbinder nedre länkarm till krängningshämmare, genom att hålla toppen av den med en kombination skiftnyckel och vrida muttern i botten med en spärrhake och ingångar. Dra krängningshämmaren länken och alla dess komponenter - fyra bussningar gummi och fyra brickor av metall -. Från Mustang
5

Skjut domkraft under den inre delen av den nedre styrarmen och höja uttaget tills det har lätt tryck på den nedre länkarm.
6

Dra sprinten från det nedre kulleden, bollen-och-uttag gemensamt som förbinder den nedre länkarm till styrspindeln , med hjälp av nål-tång. Lossa kulleden muttern med en spärrhake och uttag, tills muttern är i slutet av kulleden stud. Peka på kulleden muttern med en hammare för att ta bort kulleden från styrspindeln.
7

Lossa och ta bort de nedre bultarna kontroll arm, med en spärr och uttag för att vända de bultar och en kombination skiftnyckel för att hålla muttrar från spinning. Sänk domkraften långsamt för att frigöra den nedre länkarm från spiralfjädern och dra reglaget armen och fjädern från fordonet.
8

Ta bort fjädern kompressorn från fabriken våren och fäst den sänkning våren . Komprimera sänkningen våren aning. Eftersom sänkningen våren är kortare än fabriken våren, behöver den inte så mycket komprimering för att passa.
9

Placera spiralfjädern isolator, medföljer våren kit, ovanpå spiralfjädern och sitta fjädern i stolen på nedre länkarm.
10

Placera kulledstappen tillbaka genom styrspindeln och dra åt dess mutter till 109-149 fot-pounds, med en momentnyckel och uttag . Sätt i sprinten genom kulledstappen och böj benen i motsatta riktningar, med hjälp av spetstång, att låsa den på plats.
11

Sitt den inre delen av den undre kontroll på domkraft och höja domkraften tills hålen i kontrollgruppen linje med hålen i ramen. Sätt i bultar och muttrar på insidan delen av styrarmen och dra dem till 148 foot-pounds, med en momentnyckel och uttag.
12

Placera krängningshämmaren länken tillbaka genom krängningshämmaren och lägre länkarm. Placera alla komponenter på krängningshämmaren länken i rätt ordning, vilket är: metallbricka, Gummibussning, krängningshämmare, Gummibussning, metallbricka, metallhylsa, metallbricka, Gummibussning, nedre länkarm, gummibussning, metall bricka och mutter. Dra åt muttern till 11 och 16 foot-pounds, med en momentnyckel och uttag.
13

Sätt den yttre änden styrstag tillbaka in i styrspindeln och dra åt muttern till 36-46 fot-pounds , med hjälp av en momentnyckel och uttag. Sätt i sprinten i Tie rod slutet stud och böja metall ben i motsatt riktning för att låsa den på plats.
14

Justera fjädern som behövs så att den sitter ordentligt i fästena, ta sedan bort fjäderspännare.
15

Upprepa steg 2 till 14 för fjädern på andra sidan av Mustang.
16

Placera framhjulen tillbaka på Mustang och hand- dra åt muttrarna. Höj Mustang från pallbockar, med domkraft och lägre fordonet till marken. Dra åt muttrarna med 100 foot-pounds, i ett kors mönster, med en momentnyckel och uttag.
Sänkning Bakfjädring
17

Lyft den bakre delen av Mustang med domkraft och stöd bilen genom att placera pallbockar under ramen rälsen. Sänk Mustang så dess vikt bara innehas av pallbockar och ta bort domkraft.
18

Dra låsningsfria tråd bromspedalsensor från parkeringsbromsen kabel fäste. Lossa och ta bort skruven säkra kabeln parkeringsbromsen till den nedre styrarmen och kasta bulten. Dra fästet parkeringsbromsen från kontrollgruppen.
19

Placera en domkraft under mitten av den bakre drivaxeln och lyfta upp det tills det lätt kontakt axeln. Placera annan domkraft under punkt där den nedre länkarm ansluter till bakaxeln. Lossa och ta bort skruven och muttern som håller lägre länkarm till axeln och kassera mutter och bult.
20

Sänk domkraft under kontroll armen och långsamt tills fjädern är helt expanderas. Dra våren från sitt fäste.
21

Placera den nya övre fjäder isolator, medföljer sänkningsfjädrar, på toppen av den bakre sänka våren, med den långa delen går in på våren. Sitt våren ovanpå den lägre länkarm, med fjädern sittplatser ordentligt i gummiisolator på styrarmen.
22

Höj nedre länkarm med domkraft tills dess hål ställer upp med hålen på bakaxeln. Sätt i en ny bult genom axeln och den undre styrarm och dra åt en ny mutter på bulten.
23

Upprepa steg 2 till 6 för fjädern på andra sidan av Mustang.

24

höja långsamt bakre drivaxeln tills den övre fjädern isolatorer sätet ordentligt i fästena på ramen. En assistent kommer att göra processen enklare genom att vägleda fjädrarna när du höjer axeln.
25

Dra de nedre muttrarna kontroll arm och bultar till 71-97 fot-pounds, med en momentnyckel och en hylsa .
26

Placera parkeringsbroms kablar och fästen på de nedre länkarmarna på båda sidor om Mustang och dra nya bultar med en spärr och uttag. Sätt i kablarna låsningsfria bromsar tillbaka i kabel parkeringsbroms parentes.
27

Höj Mustang från pallbockar, med hjälp av en domkraft, och sänk Mustang till marken.
28

Ta bilen till en anpassning butiken omedelbart, för att få en professionell inriktning utförs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87098.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.