Hur man gör en Scooter Motorrengöringsmedel & Faster

Det finns många sätt att förbättra toppfart på din skoter. Ett sätt är att helt enkelt rengöra motorn. När du kör, smuts och avlagringar bygger successivt upp i motorn, vilket gör det arbeta hårdare och gradvis tappar effektivitet. Rengöring av förgasare, motordelar och cylinder område med ett lösningsmedel eller motor avfettningsmedel tvätt kan bidra till att öka prestanda, som kan byta olja och filter. Saker du behöver
Motor avfettningsmedel
Vatten
Lösningsmedel kemiska
Förgasare renare
plast stålborste
Ny motor packningar
Ny motor tätningar
Ny motor kullager
Små träkloss
liten hammare
Hylsnyckelsats
skiftnyckeln som
Tänger
Skruvmejslar
Motorolja
Replacement filter
Visa fler Instruktioner
Minor Cleaning
1

Kontrollera med din kommun om korrekt användning av motor avfettningsmedel. Se till att du förstår reglerna för behandling användning innan du börjar rengöra.

Ta bort alla löstagbara karossdelar för att få tillgång till motorn området. Vira luftintaget och elektriska komponenter med plastpåsar eller plastfolie för att förhindra vatteninträngning. Stryk motordelar med avfettningsmedel, men undvik alla externa elektriska delar och förgasaren intag.
2

Låt avfettningsmedlet blöt i några minuter. Spraya igen i områden som är tjock med fett och grus. Använd en plast stålborste för att försiktigt bryta loss betydande fyndigheter. När du är klar, använd en vattenslang för att pressa motortvätt. Återigen, undvik alla elektriska komponenter och förgasaren.
3

Slutför tvättningen och avlägsna eventuell kvarvarande avfettningsmedel från motorn. Låt skotern lufttorka. Placera inte skotern i en sluten struktur medan den fortfarande avger ångor. Avfettningsmedel innehåller lösningsmedel som avger gas vid torkning och är brandfarligt.
Storstädning
4

bort motorn från skotern efter frånkoppling alla elektriska anslutningar, kablar och bränsleledningar. Ta bort den bakre däck och fälg. Ta bort cylindern genom unbolting den med en hylsnyckel och försiktigt glider bort kolven. Demontera alla kvarvarande delar med en skiftnyckel och hylsnyckel. Unbolt alla muttrar motorblock, ta isär motorn fallen, och ta bort alla yttre och inre motordelar. Ta bort gamla motorn tätningar och lager samt. Ta bort rester av gamla packningar genom att dra dem från fallen. Kasta bort de gamla lager, tätningar olja och eventuella packning.
5

Ta en liten träkloss och liten hammare och placera veden på insidan av cylindern ytan. Knacka på trä med hammaren hårt nog för att avlägsna hårt kol uppbyggnad. Gör samma sak för kolvens huvud. Fortsätt tills motorn är ganska ren. Använd förgasaren renare att bryta ner envisa områden. Använd samma renare på förgasaren.

Bring alla motordelar utanför. Tvätta resterande motordelar noggrant med en plast stålborste och ett lösningsmedel (dvs., fotogen eller liknande). Låt den tvättade delar luft torka i minst 12 timmar så att eventuella kvarvarande lösningsmedelsångor att försvinna. Ta inte med de lösningsmedel våta delar i ett inhägnat område eller i närheten av en eld källa (ett garage varmvattenberedare till exempel).
6

Rebuild motorn genom att vända på demonteringen. Använd nya packningar motorblock, tätningar olja och lager i ombyggnaden. Ominstallera färdig motor tillbaka till skotern och krok upp alla elektriska anslutningar, bränsleledningar och styrkablar. Lägg till ny olja och byta alla filter. Testa skoter för att vara säker på att det går bra och rider utan problem. När testat, pressa sina gränser lite för att dra nytta av en renare motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84408.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.