Momentomvandlare Förklarat

Fordon utrustade med en automatisk växellåda använda en momentomvandlare i stället för en koppling, som gör det möjligt för fordonet att tomgång utan driver fordonet. När fordonets motor når en viss hastighet, routs momentomvandlaren kraften som motorn till transmissionen. Detta kallas för momentomvandlaren s "stall hastighet." Vad en momentomvandlare Har

En momentomvandlare faktiskt gör tre uppgifter: första, överför en momentomvandlare den effekt som genereras av motorn till växellådans ingående axel. Det andra multiplicerar det det vridmoment som alstras av motorn för att ge motorn en mekanisk fördel med omkring ett 2:1 förhållande. För det tredje visar en momentomvandlare växellådans främre pumpen att producera hydrauliska trycket transmissionen behöver för att kunna fungera.
Komponenter i en momentomvandlare

En momentomvandlare bör vara tänkt som två halvor. Den halv kopplad till motorn kallas det främre skalet eller "impeller", medan den halva ansluten till transmissionen kallas det bakre skalet. Mellan pumphjulet och den bakre skalet är statorn, turbinen och klossen.
Torque Converter Process

Turbinen ansluter till huvudaxel överföring, och pumphjulet fäster till vevaxeln, vilket får den att snurra vid motorhastigheter. När impellern snurrar, drar det i transmissionsolja genom dess centrum, då krafter som vätska ur sina fenor. Den starkt pressade fluiden verkar därefter på bladen hos turbinen, vilket bringar turbinen att snurra. När impellern snurrar snabbare än turbinen, fungerar statorn att omdirigera transmissionsolja tillbaka till löphjulet att öka trycket genom vilket fluiden utövar mot fenorna hos turbinen vid låga hastigheter, vilket mångdubblar vridmoment. Om sändningen är i växeln och motorn går på tomgång, ansätta bromsen orsakar nog dra för att låta impellern att snurra oberoende av turbinen.
Stallhastighet

Stall hastigheten är den högsta hastighet som turbinen kan hållas konstant vid full gas. Enkelt uttryckt, är en omvandlare stallhastighet den hastighet med vilken en motor måste vända, mätt som varv per minut eller "varv per minut," att börja flytta fordonet. När motorns varvtal ökar, snurrar statorn inuti omvandlaren tillsammans med resten av omvandlaren, och är ansvarig för att få fordonet att röra sig när gaspedalen trycks ned. Addera Välja
stallhastigheten

Hur man väljer en momentomvandlare stall hastighet är den i särklass vanligaste frågan om momentomvandlare. Den viktigaste faktorn att komma ihåg är att omvandlaren stall är den hastighet vid vilken motorn måste vända innan fordonet börjar röra sig. Bil entusiaster ofta ersätta beståndet omvandlare med en som tillåter motorn att uppnå en högre hastighet innan fordonet börjar röra sig. Att skjuta den punkt vid vilken fordonet kommer att börja röra sig gör att motorn kan nå hastigheten där den börjar göra dess kraft. Lager omvandlare har typiskt en stall hastighet på mellan 1.400 till 1.800 rpm, medan något modifierade motorer kan använda en omvandlare med en stall hastighet på cirka 2400 rpm. Race motorer använder ofta momentomvandlare med en stall hastighet på 3500 varv per minut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/94996.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.