Hur man bygger en Heavy Duty Bumper Lastbil Tillbaka

Från rivning derby till vardagen, det finns alla typer av skäl för att ha en massivt stark bakre stötfångaren. Funktionella överväganden åt sidan, kan en visuellt stor stötfångare göra tailgaters tänka två gånger innan det blir för nära och kan skydda din bil bör de göra misstaget att göra så. DIY stötfångare som detta inte kräver professionella nivåer av skicklighet eller erfarenhet att tillverka, en svetsare, några grundläggande verktyg tillverkning och know-how som krävs för att använda dem är de primära kraven. Saker du behöver Sida 2 av 6 tum, 10-gauge rektangulära stålrör
1 tum med 3 tum, 10-gauge rektangulära stålrör
svetsare och material svetsning
grundläggande handverktyg
Kapning, slipning och verktyg tillverkning
Drill
1/2-tums årskurs 8 bultar, brickor och låsmuttrar
Spray-on flaket beläggning
Blå gänglåsning
Momentnyckel
Hammer

Visa fler instruktioner
1

Ta bort locket stock stötfångaren och skruva isär stötfångaren från stöden. Håll en rak kant upp till flänsarna på ditt rikligt stöd och markera stötfångaren stödflänsar på vardera sidan om de ställer upp med rambalkar. Skär uppbärande flänsarna i den vertikala axeln, så att sidorna av flänsarna är i jämnhöjd med ramskenorna.
2

Skär den tunga stötfångaren tull ersättare till omkring 6 inches bredare än fordonet. Har två assistenter lyfta stötfångaren och justera den. Ta din tid här och placera stötfångaren precis där du vill ha den. Om möjligt, använd ett par C-klämmor för att hålla den på plats. Annars har dina assistenter håller stötfångaren medan du krypa under och klibb-svets på baksidan av stötfångaren till botten av stödflänsarna.
3

Skär fyra 6-tums avsnitt av 1 av tre rör. Håll två av dem på vardera sidan av stödflänsarna, sandwiching underrede och ram järnväg och laskning ändarna upp mot baksidan av stötfångaren. Tack-svetsa fronter av stöden till baksidan av stötfångaren. Upprepa för den andra sidan. Borra 02:58 1/2-inch hål hela vägen genom två av ett av 3s genom de rambalkar och ut på andra sidan av den motstående en av 3s. Tillfälligt installera bultar och brickor.
4

Slipa häftsvetsar bort av stödflänsarna. På denna punkt kan du skruva isär stötfångaren och ta bort det, men gör det inte. Lämnar det bultas fast i fordonet kommer att förhindra skevhet medan du klipper och svetsa urtaget registreringsskylten.
5

Markera centrum av stötfångaren och centrera registreringsskylten på detta varumärke. Trace sidorna av registreringsskylten på stötfångaren för att lämna två vertikala linjer. Mät 1/4-tums utåt från dessa linjer och markera ytterligare två vertikala linjer. Mät längs toppen och botten av stötfångaren och rits en linje 1/2-inch från den främre ytan av stötfångaren.
6

Skär två utanför vertikala linjer och horisontella linjer på toppen och botten med en tunn kapskiva. När du har klippt de vertikala och horisontella linjer, kommer du vara kvar med en C-formad utskärning mäter ungefär 12-1/2 inches bred och 6 inches hög med flikar mäter 1/2-tums hög. Den registreringsskylt ska passa in urtaget i stötfångaren med 1/2-tums tillgodo på sidorna.
7

Vänd utskurna bit över så att den del som är vänd utåt innan nu står inför insidan av stötfångaren och sätt in den i urtaget i stötfångaren. Svetsa urtaget registreringsskylt på stötfångaren längs toppen och botten av stötfångaren. Använd en tjock påfyllningsstav att skapa en tjock sträng att fylla svetsen kanalen.
8

Klipp två bitar av plåt mäter ungefär 5-3/4 inches med 1/2-tums. Montera och svetsa dem på sidorna av registreringsskylten urtag för att fylla gapet mellan ytan av stötfångaren och den platta av registreringsskylten urtag. Svetsa fyllningen plattorna urtaget panelen och använda en slipmaskin för att trimma kanterna där de skjuter förbi ansiktet av stötfångaren. Slutför svetsningen fyllningen plattorna mot stötfångaren ansikte.
9

Cut bottnar för stötfångaren som mäter 6 med 2 inches och tack-svetsa dem till ändarna på stötfångaren. Grind överskottet bort och svetsa hela vägen runt omkretsen för att säkra plattorna till stötfångaren. Demontera stötfångaren och slutföra svetsningen jobbet runt stötdämparen stöden. Mal dina svetsar så att de är flush. Coat stötfångaren med en kvalitet spray-on flaket beläggning för att försegla och skydda den.
10

tillbaka stötfångaren på lastbilen. Skjut stötfångaren stöder på rambalkarna och montera bultarna i hålen med brickor på både huvudet och sidor tråd. De kanske eller kanske inte rada upp helt, så du kanske måste trycka bultarna igenom med en hammare. När bulthuvuden sitter mot rambalkarna, placera en droppe blå gänglåsning på den exponerade gängor innan du installerar nötterna. Dra åt muttrarna till ca 100 ft-lbs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86927.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.