Hur till låsa upp en VIN-Låst Hypertech Programmer

Första gången du ansluter ett Hypertech programmerare i OBD2-porten på din bil, låser den till bilens VIN (chassinumret.) Detta hindrar en användare från att använda Hypertech programmerare på flera fordon. Om du köpt en begagnad Hypertech programmerare och den tidigare ägaren inte återställa bilen till fabriksinställningarna, kan du inte använda Hypertech chip utan att återställa den. Tyvärr, om du inte har tillgång till den ursprungliga bilen programmeraren låst till, kan du inte enkelt återställa din programmerare. Men med lite uppfinningsrikedom, är det möjligt. Instruktioner
1

Anslut Hypertech programmerare i din OBD2 porten oftast placerad under förarens instrumentbräda. Vrid tändningsnyckeln till läge "på" men inte starta bilen. Programmeraren kommer att känna igen VIN är fel och visa dig VIN den är låst till. Skriv ner detta antal.
2

Köp en ny PCM (Powertrain styrenhet) eller ECM (elektronisk styrenhet) för ditt fordon. Den typ av dator beror på märke och modell av fordon du äger. Det är bäst att köpa en ny ECM eller PCM utformad för att passa din bil som kräver en "flash" till programmet.
3

Hitta en reparationsverkstad med förmågan att "blinka" din PCM /ECM. Det kan kräva flera telefonsamtal för att hitta en reparationsverkstad med denna förmåga. Undvik återförsäljare, eftersom de kommer att kräva VIN verifiering.
4

Supply reparationsverkstad med din nya PCM /ECM och VIN ges till dig av programmeraren. Anläggningen kommer att blinka PCM /ECM med den nödvändiga planeringen för att arbeta med din bil och VIN du lämnar till dem.
5

Installera den nya PCM /ECM in din bil. Processen för att slutföra installationen är olika för de flesta fordon eftersom tillverkaren placerar datorn i olika lägen. I allmänhet är den ECM normalt inne i motorrummet. Om du är osäker på var den är placerad, be reparation anläggning där du får nya PCM /ECM blixtrade. Vanligtvis kan berätta var den är belägen. Anslut Hypertech programmerare i OBD2-porten på din bil
6

och vrid tändningsnyckeln till läge "på". När programmeraren startar upp, kommer det att känna igen den nya PCM /ECM eftersom den läser rätt VIN.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96066.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.