Catera V8 omvandlingar

Motor swappar normalt utförs på fordon som antingen påtagligt saknar hästkrafter eller är benägna att motorproblem med fabriken motorn. Cadillac Catera är en populär kandidat för V8-motor swap på grund av dess är utrustad med en relativt låg effekt fabriken V6-motor som upplevt problem antal tillförlitlighet. Cadillac Catera Basics

Catera introducerades av Cadillac 1996, och stannade i produktionen men 2001. Den Catera var Cadillacs andra försök att ge en mindre, sportig sedanmodell som vädjar till USA drivrutiner. Den Catera erbjöds enbart med en 3,0 liters V6-motor och en fyra växlad automatlåda. Den Catera var inte heller känd för sin distinkta stil, bär en slående likhet med andra, billigare GM modeller av tiden. Den Catera modellen avbröts efter att vara i produktion i mindre än fem år.
Problem med Catera s V6-motorer

Catera s V6 motor producerade 200 hästkrafter, men de flesta konton , var det inte tillräckligt stark, och många förare tyckte att fordonet saknas när det gäller snabbhet och prestanda. Den Catera gick från noll till 60 i en mindre än Peppy 8,9 sekunder, och ett antal granskare hävdade Catera s £ 3800 kropp var för mycket för V6-motor som cam standard.

Den andra frågan med Catera är att den allmänt sett anses vara en ganska opålitlig fordon. Den Catera motor plågades med problem med driftsäkerheten, inkluderar en benägenhet att blåsa huvudet och packningar huvud, liksom problem med remskivorna kamrem som i slutändan leder till ett stort antal fel i motorn. Tidpunkten trissa systemet slutligen erinras.
Fördelar med en V8 Swap

Byte av 3,0 L V6 motor för en mer makt V8 har potential att lösa ett antal av Catera prestanda och frågor tillförlitlighet. Även ett litet block V8 motorn har betydligt mer makt än 3,0 L den Catera tillverkades med, och därför gör ett bättre jobb driver Catera s £ 3800 bulk. Addera hur du utför en Catera Engine Swap

att utföra en motor swap, måste du koppla bort helt och skruva isär Catera s 3,0 motor från motorfästen, transmission och andra mekaniska komponenter, och ersätta den med en annan GM motor. En av de mest populära motor swappar består av handel i V6 för General Motors 5.7 L LS1 motor, som var avsedd för användning i Corvetter. General Motors 305 och 350 motorer är också bra kandidater för swappar, på grund av många av Catera övriga motorkomponenter ska kunna skruva på den nya motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86764.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.