Hur man installerar en Boost Gauge i en 2006 Cummins

En boost mätare visar hur mycket luft som trycks in i en motor med en turbo. Köp en mätare pod att montera boost mätare på instrumentbrädan i din 2006 Cummins. Om du planerar att installera flera mätare, två-och tre-gauge skida är tillgängliga online eller på din lokala Biltema. Du måste ta bort, borra och gänga insugningsröret inuti motorrummet för att installera National Pipe Thread (NPT) anslutning som kommer att lägga till din boost mätare. Installationen tar ungefär en timme med enkla verktyg. Saker du behöver
Marker
Skruvmejsel
Wrench in
Borrmaskin
5/16-tums borr
1/8-tums NPT tap Tool Review Scissors

Visa fler instruktioner
1

Placera mätaren pod på instrumentbrädan på olika platser för att bestämma den idealiska platsen. Markera instrumentbrädan med en markör där varje monteringsskruv kommer att installeras.
2

Placera mätaren pod på instrumentbrädan och fäst den med en skruvmejsel och skruvar som följde med baljan. Sätt mätaren i pod och fästa fästet för att hålla mätaren på plats. Addera 3

Gänga NPT koppling som kom med satsen på änden av den lilla luftledningen. Lämna cirka 1/8-tums av luftledningen sticker ut ur kopplingen och anslut montering på baksidan av mätaren. Dra åt förskruvningen med en skiftnyckel.
4

Mata luftledningen genom brandväggen under instrumentbrädan på förarsidan. Dra kabeln till insugningsröret. Den insugningsröret är fästet som fäst motorn till stora luftslangen från turboladdaren. Den är kopplad till motorn med fyra bultar. Ta bort dessa bultar med en skiftnyckel och dra insugningsröret bort av motorn. Placera den på en plan yta för borrning.
5

Använd en borrmaskin för att borra en 5/16-tums hål i den övre delen av insugningsröret. Använda en 1/8-tums NPT tap verktyg, knacka hål för gängor. Rotera kranen verktyget i hålet i en medurs riktning tills verktyget stannar. Omvänd verktyget och vridas ut ur hålet i den motsatta riktningen. Sätt i NPT koppling som medföljde satsen i hålet som du nyss borrade. Dra åt förskruvningen med en skiftnyckel. Rengör eventuella metallspån ur insugningsröret innan du installerar den tillbaka på motorn och dra åt skruvarna med en skiftnyckel.
6

Skär små luftledningen till önskad längd med en sax. Trä NPT montering på slutet av luftledningen. Lämna om 1/8-tums av luftledningen sträcker förbi NPT montering och sätt in den i hålet på insugningsröret. Dra åt förskruvningen med en skiftnyckel.
7

Dra den svarta kabeln på baksidan av mätaren genom hålet i brandväggen och anslut den till den negativa batteripolen på batteriet. Se till att kabeln inte kommer i kontakt med några rörliga eller heta delar inuti motorrummet.
8

Dra den röda kabeln från mätaren till gruppcentralen som är placerad under instrumentbrädan på förarsidan sida. Anslut kabeln till säkringen märkt som strålkastarna. Detta gör att din mätare för att lysa endast när strålkastarna är påslagna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85645.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.