Hur man uppgraderar Ström för 331 Hemi

De tidiga Chrysler Hemi motorer erbjuder vintage tuner möjlighet att sticka ut från mängden. Den tidiga 331 Hemi motorn producerad 1951-1953 är den minst populära Hemi, och därför gör ett unikt val för restaurering eller hot rod skräddarsy. Liksom andra motorer, förbättring i den roterande enheten, head arbete och förbättrade tillbehör kan ge ökad kraft från motorn, men till ett högt pris på grund av sällsynthet av 331 Hemi. Saker du behöver Review, komplett skiftnyckel in Review, komplett socket set
Momentnyckel
Breaker bar
Engine hissa
hydraulisk domkraft
Jack står
Performance komponenter

Visa fler instruktioner
1

Bygg prestanda huvuden. Denna årgång motor kommer att gynnas portering och polering av insugsportarna, tillsammans med att modifiera avgasportar och sanera förbränning skålar. Med tanke på åldern av denna motor, byta ut komponenter gasarmaturen med moderna enheter eftersom vintage fjädrar och ventiler är sällan i gott skick. Du kan också passa på att uppgradera komponenter såsom överdimensionerade ventiler och dubbla fjädrar, tillsammans med färska hållare. En kvalitet verkstad kommer att kunna strömma testa huvuden och ge dig före och efter flödes siffror för att mäta effektiviteten i deras arbete.
2

Rebuild den roterande enheten. Det finns eftermarknaden företag som säljer kompletta återuppbygga kit som vanligtvis innefattar kolvar, ringar, ny timing set, kamaxel spö och huvudlager. Det kan också ha prestanda delar såsom en racing kamaxel och hög kapacitet oljepump. Uppgradering av motorns två-bult ramlageröverfall till en fyra-bult main kommer att förbättra hållbarheten hos motorn genom att kraftigt förstyva bottenänden av motorblocket. Tänk på omställningen till en fyra-bult huvud är något bäst att en specialiserad motor byggare eftersom det kräver borra ytterligare hål i locken motorns vev och block.
3

Förbättra bränslepåfyllning komponenter genom ersätter insugningsröret med en fyra-fat grenrör och prestanda förgasare för att komplettera ett högt flöde bränslefördelningsröret, uppgraderade spridare bränsle och högt flöde bränslepump.
4

Installera rubriker och ett högt flöde avgassystem systemet. Ersätt de restriktiva grenrör lager avgaser på 331 med kvalitet eftermarknaden enheter som har individuella löpare för varje avgasport. Eftersom 331 Hemi är en vintage motor, kanske du inte behöver katalysatorer eftersom fordonet kan undantas från utsläppsnormer.
5

Tune din motor. Den sista kritiska delen är att få din motor trimmad för att försäkra att det säkert kan producera ström baserat på den ökade luften och kapacitet bränsle. Installera en mängd uppgraderingar utan trimning kan orsaka motorskador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86928.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.