Hur får man fler hästkrafter för en 1988 318 Mopar

Till skillnad från de mer populära Chrysler Hemi motorer, den 318 Mopar aldrig riktigt hittat en seriös eftermarknaden efter, och som ett resultat, det finns få, om några enkla bolt-on delar tillgängliga för den 318 motorn. Mellan slutet av 1970-talet och tidigt 1990-tal, var större 340 och 360 motorer alternativ för Dodge lastbilar och skåpbilar. Eftersom de var en del av samma motorfamilj, kan några av de övre änden komponenter från dessa större deplacement motorer bytas på 318. Saker du behöver
Chrysler 360 eller 340 topplock
500 cfm förgasare
Eftermarknad avgassystem rubriker
Visa fler instruktioner
1

Byt lager 318 topplock med de från antingen 340 eller 360 motor från samma år. Även om dessa inte är tillgängliga på eftermarknaden, kan du fortfarande hitta dem vid rädda varv för rimliga priser. 360 topplock är vanligare nu, men de 340 topplock producera mer ström när den installeras på 318 motorn. Större kapacitet cylinderhuvuden öka makten över lager genom att öka mängden bränsle och luft i förbränningskammaren.
2

Byt beståndet förgasaren med en eftermarknad enhet som har en effekt på 500 cfm. Detta flöde kommer att motsvara de 340 eller 360 topplock bättre än den gamla förgasaren, även om det fungerar korrekt. Det är i allmänhet bäst att använda en ny förgasare snarare än att försöka bygga en bärgning gård hitta. Undvik att använda en förgasare med en flödeshastighet som är större än 600 cfm, eftersom denna nivå av flödet kan faktiskt minska hästkrafter i 318.
3

Byt rubrikerna lager avgaserna med eftermarknaden enheter. Möjligen den enklaste delen att förändra för att öka hästkrafter, avgassystem rubriker är nästan ett krav för att förbättra effekten i motorer som använder större än lager topplock och större förgasare deplacement. Eftermarknad avgassystem rubriker tillåter de förbrukade avgaser fly motorn mycket snabbare än de stock rubrikerna, som har en dubbel effekt. Motorn kan arbeta vid en lägre temperatur, samt fungera utan begränsning av förbrukade gaser kvar i förbränningskammaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86845.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.