Hur sänka en Corvette C4

C4-serien av den populära Chevrolet Corvette tillverkades mellan åren 1984 och 1996. Många ägare av dessa Corvetter vill sänka markfrigången på sina bilar för att förbättra utseende och hantering. De flesta Corvette delar leverantörer erbjuder sänka kit som kommer att sänka den främre hjulupphängningen runt ½ tum och bak upp till 1,25 inches. Gör det själv och spara pengar med hjälp av vanliga garage verktyg. Saker du behöver
Lug Hylsnyckel
ställa
Open end skiftnycklar
hydraulisk domkraft
2x4x12 träbit
Jack står
Kulled Tool Review Hammer
träklossar
nåltång
mattkniv eller Dremel Tool Review Weatherstrip självhäftande
Maskeringstejp
Visa fler instruktioner
1

Ställ bilen en plan yta och ställ in nödbromsen. Placera en träbit över lyftplatta. Skjut domkraften under fronten på bilen strax nedanför korset ramdel under motorn. Lyft upp bilen med domkraft och placera pallbockar på rälsen sidostyckena för säkerheten.
2

Ta bort hjulet och däcket. Leta reda på krängningshämmare och koppla den med en hylsnyckel. Vrid den så att den är ur vägen. Placera domkraften under den undre länkarm och se till att den löper parallellt med den främre bladfjäder. Höj domkraften tills du märker stötdämparen rör sig. Ta bort chock bultarna med en hylsnyckel och ta bort den från bilen.
3

Leta nedre kulleden på styrinrättningen och ta bort sprinten från axeln strax nedanför slottet mutter med nål tång. Ta slottet muttern och använda kulleden avdragare verktyg och hammare för att ta bort den nedre kulleden och styrning styrstaget kontakt. Flytta knoge montering undan. Se till att du stödjer den med ett par träklossar.
4

Sänk försiktigt jack för att ta bort trycket från fjädern. Avlägsna domkraften och upprepa steg 2 och 3 på den andra sidan.
5

Ta bort fjädern från huset. Var försiktig så att du inte skadar något av de fjädringskomponenter.
6

Lokalisera de två gummifötter och svänger på våren. Skär dem med en mattkniv eller en Dremel verktyg och kassera. Var försiktig så att du inte skadar den sammansatta våren.
7

Applicera lite tätningslist lim på den platta sidan av den nya fjädern kilar och fäst dem på samma ställe där de gamla var. Placera en bit maskeringstejp över dem och låt limmet torka.
8

Placera fjädern tillbaka i position och sätt tillbaka alla fjädringskomponenter. Sätt tillbaka hjulen och däck och sänk bilen.
9

Placera en liten träbit på domkraften plattan. Placera domkraften strax innanför den bakre däcket under våren. Höj det tills du ser fjäderspärren separera från muttern. Ta bort sprinten med nåltång och ta bort muttern med en öppen ände skiftnyckel. Undersök ordning bulten och bussningar går samman för att se till att du monterar tillbaka det i rätt ordning.
10

Ta bort den gamla bulten och och ersätta det med det nya, längre bult. Byt slottet mutter och saxpinne. Sänk domkraften och upprepa processen på andra sidan. Mät bakre ride höjden från marken till den övre bågen av bakhjulet öppningar på varje sida. Justera muttrarna som behövs för att få lika mätningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85872.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.