Typhoon Air Intake Installation

Kalluftsugnar induktion system såsom Typhoon är ett hot-biljett objekt för dagens auto entusiast, eftersom de ökar hästkrafter och bränsleekonomi utan att påverka drive-förmåga eller utsläpp på något sätt. Enkel att installera, ganska billigt och effektivt, kan Typhoon intaget betyda så mycket som 10 till 15 hästkrafter för vissa bilar. Det som följer är de steg som krävs för att installera en Typhoon intag på en Mini Cooper Turbo, men grunderna kommer att gälla för ungefär 95 procent av alla installationer. Urkoppling

först koppla bort batteriet, vilket kommer att förhindra cross-slutning uppstår när du flyttar massan luftsensor. MAF berättar bilens dator hur mycket luft in i motorn och ligger någonstans i fabriken luftintag, oftast i anslutning till luftfiltret rutan. Koppla bort selen fabriken ledningar från massan-air sensor, och dra vevhuset ventilationsrör från lager luftröret. Det borde helt enkelt dra ut, men din kan använda en slangklämma.
Removal

Lossa eller ta bort klämmorna fabriken slangen och bultar som fäster den ursprungliga luftslang till motor och luft-box. Ta försiktigt bort luftslangen, och undvika att sätta någon onödig påfrestning på MAF-givaren bostäder. Unbolt fabriken luftfilterboxen från hjulet-väl, och ta ut sensorn ur lådan. Tappa inte bort den gummipackning som passar mellan MAF och lådan.
Förmontering

Du kan installera beståndet MAF in din nya Typhoon intag box /värmeskölden, men detta är ett utmärkt tillfälle att installera ett bättre flödande MAF. Hursomhelst, se till att installera de medföljande knapp-bultarna från insidan av boxen, annars MAF inte tätar. Sätt din nya koniska K & N filter på fästet i lådan, och dra fast slangklämman. Därefter installerar medföljande slang silikon-kontakt på baksidan av din MAF sensor.
Installation

Montera din nya air-box med fabriken hårdvara och fästpunkter, och Installera den andra kontakten silikongummi på turbo inlopp (gasreglaget-kroppen på de flesta bilar). Installera hårda röret som förbinder luften rutan till turbo /gas-kroppen, och dra åt alla slangklämmor. Röret är utformat för att vara en tight passform inuti silikongummi kontakterna, så var inte rädd att använda lite silikon kompatibel fett (företrädesvis vitt litiumfett) för att underlätta införandet. Ominstallera fabriken vevhusventilation rör.
Avslutning

Re-ansluta MAF sele sensorns ledningar, och kontrollera alla dina klämmor och bultar är åtdragna. Anslut den negativa batterikabeln, och allt ska fungera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83594.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.