Vad är en bil Speed ​​Sensor?

En bil hastighetsmätare (eller fordonets hastighetssensor) är en utrustning som håller en detaljerad sammanfattning av olika åtgärder som ligger runt hastighet. Sensorer som hjulhastighetssensorn behövs för låsningsfria bromsar (ABS) och antispinnsystem (TCS). För att hitta fordonets totala hastighet, information från vevaxeln givaren måste förmedlas till hastighetsmätaren. Hjulvarvtal

Dessa är de sensorer placerade i hjulet för att bestämma hjulets rotationshastighet. De kallas också hjulhastighetssensorer.
Anti-Lock Brake System

Ett av syftena med hjulhastighetssensorn är att leverera data till låsningsfria bromsar systemet. I händelse av en nödsituation när ett av hjulen låser upp, roterar ABS hjulen på lämpligt sätt. Detta kan kännas som en pulserande verkan. Antispinnsystemet också tar data från hjulhastighetssensorerna men använder det för att hålla Addera ditt Traction Control System

kontroll av fordon på vägen när överskott gaspådrag appliceras. Detta har varit ett viktigt inslag i högpresterande fordon.
Vevaxel Hastighet

vevaxeln hastighetssensor anger hur snabbt de vevaxeln snurrar. Det avgör hur snabbt fordonet färdas.
Hastighetsmätare

Hastighetsmätaren är mätaren i instrumentpanelen som tar information från vevaxeln hastighetssensorn och visar det som en miles -per-timme eller kilometer per timme.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95001.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.