Hur Hot Rod små motorer Block Mopar

Chrysler lilla blocket V8s har en robust eftermarknaden som vänder sig till högpresterande uppgraderingar, förutom fabriken erbjuds delar genom Mopar, Chryslers egna delar leverantör. Med återupplivandet av Chryslers Magnum och Hemi V8, ägarna har en mängd olika alternativ att välja mellan när man ser att öka kraften från deras motor. Det första beslutet du måste göra är om du vill bo sugmotor, eller lägga forcerad induktion. Eftersom dessa ändringar är generellt oförenliga med varandra, vilket gör ditt beslut innan du börjar modifikationer kommer att rädda dig från att behöva ta bort och sälja ut tidigare ändringar. Saker du behöver
omfattande uppsättning verktyg, inklusive skiftnycklar och Hylsnyckelsats
Aftermarket uppgradera delar
Visa fler instruktioner
1

Bestäm om du vill lägga till forcerad induktion , eller förblir sugmotor. Båda alternativen har sina plus och minus. Generellt sett, om du inte kraftigt ändrar en sugmotor, kommer det att göra mindre ström än att lägga tvingas induktion. Tvingad induktion är ett relativt enkelt sätt att skruva på allt från 100 till 200 extra hästkrafter, utan att behöva modifiera eller ändra motorkomponenter. Tyvärr, med forcerad induktion kan du inte styckevis uppgraderingen under tiden, kit säljs komplett, och därmed kräva en stor engångsköp. Däremot kan förbättra en motor utan att lägga tvingas induktion ske styckevis. Du kan börja med ett intag, flytta till ett avgassystem, och sedan överväga ytterligare en motor arbete och tuning.
2

Installera ett intag kit, rubriker och en katt-back avgassystem förbättrar insug och avgas flödet på ett naturligt aspirerade motorn. Många kvalitetsbolag gör kompletta eftermarknaden kit för moderna Mopar motorer. Intag ersätter rutan lager luft och slangar, och installeras med grundläggande handverktyg. Headers är något svåra att installera beroende på vilken Chrysler modell du äger på grund av potentiella avslutande frågor. Avgassystem är också lätt att installera, men kräver tillgång under bilen. När dessa delar är installerade, och motorn är inställd, är det inte ovanligt att se 10 till 15 procent ökad motoreffekt tillsammans med förbättrad bränsleekonomi.
3

Installera en kompressor kit om du väljer tvungen induktion. Det finns flera färdiga kompressor kit på marknaden. Generellt, är installation av en kompressor mer engagerade än sugmotor modifieringar. Du kommer att behöva ta bort lager airbox, beståndet luftkanaler intag, och massan luftflöde sensor. När dessa delar tas bort, kommer insugningsröret, spjällhus, och bränslefördelaren med injektorer tas bort. Kompressorn församling kommer att ersätta dessa komponenter, och det kommer att drivas av en rem som är kopplad till vevaxeln. Du kan förvänta betydande effekthöjningar på allt från 20 till 50 procent över lagernivåer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86707.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.