Hur Wire en taklampa

Navigera insidan av din bil på natten kan vara en svår uppgift på grund av den låga ljus. Installera en takbelysning gör detta mycket enklare. Ansluta ljuset till bilens elsystem kommer att kräva vissa grundläggande 12-volts kunskap, och du kan styra ljuset via dörrkontakter eller en omkopplare monterad i armatur själv. Med några grundläggande verktyg och lite tålamod, kan du fylla i det här projektet under en helg. Saker du behöver
Kalottlampa med strömbrytare
Isolerad elektrisk tråd
skruvmejsel set
Butt kontakter
Tänger
Klädhängare
Måttband
Utility knife
Säkring kran med säkring
Visa fler instruktioner
1

känsla runt headliner med händerna för lätta lager kupol installation fästen. Om din bil inte har en eller om du inte kan hitta den, välj ett ungefärligt läge.
2

Mät bredden på taket. Dividera detta antal i hälften och mät till mitten av taket och markera platsen med en penna.
3

Leta interiören gruppcentralen. Om du har svårt att instruktionsboken kommer att peka dig i rätt riktning. Ta headliner trim på den sida av fordonet med gruppcentralen.
4

Skär en 1-tums skåra i framtiden platsen för takbelysning att mata tråden igenom. Böj klädhängare i en rak bit. Tape den isolerade tråden till ena änden av den.
5

Skjut klädhängaren förbi dörrklädseln under innertaket och i riktningen av kupolen ljus. Guild hangaren till hålet du har klippt i fodret.
6

bort tråden från slutet av hangaren och dra igenom hålet lämnar tillräckligt långa för att fästa till trådarna bekvämt. Ta hängaren.
7

Montera reflektorn basen till takbelysning plats med de medföljande skruvarna själv tejpning. Fäst ljusets jordkabel under en av dessa skruvar. Var försiktig så att du inte skadar taket kropp arbete. Det bör finnas en tvärgående balk att montera den.
8

Anslut ljusets positiva kabeln till den isolerade tråden du fiskat förbi headliner med en butt-kontakt. Denna kontakt fungerar genom att placera två skalade kablar i vardera änden och komprimering med en tång.
9

Installera en glödlampa i sockeln och snäpp fast linsskyddet på sin plats.
10 < p> Kör tråden från sidan av innertaket till gruppcentralen. Dölj tråden genom att trycka in det i kanterna av inredningen arbetet.
11

Anslut kabeln till säkringen kranen med en butt-kontakt och skjut kranen i en ledig säkring plats. Testa ljus för makten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86383.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.