Hur man installerar en motor Gauge Water Temp

En eftermarknaden temperaturmätare kan installeras som ett komplement till eller ersättning för den befintliga temperaturen indikatorn i bilen. Många nya bilar använder hög och låg temperatur lyser istället för traditionella mätare. Även belysningen kommer att varna dig för skadliga temperaturer, ger de ingen information om den operativa temperaturen i fordonet. Lägga till en temperaturmätare kan du övervaka temperaturen på din motor under olika förhållanden och kan ge dig en tidig varning om potentiella problem. Saker du behöver
2 1/16 eller 2 5/8 tums hål såg
7/8 tums borr
Drill
7/8 tum genomföring
Skruvmejslar
teflonband
Open-ended eller skiftnyckel
plåtskruv
Wire Tap-skarv
Visa fler instruktioner
1

Välj en plats för temperaturmätaren montering hål på fordonets instrumentbräda. Se till att mätaren kommer att vara synlig och att inga kablar eller slangar bakom instrumentbrädan skadas när du borrar monteringshål. Använd en borr och hålsåg för att göra en 2 1/16 eller 2 5/8 tums hål (beroende på mätare modell) i instrumentbrädan på den valda platsen.
2

Borra ett 7/8 tums hål i fordonets brandvägg. Se till att inga kablar eller slangar bakom brandvägg som kan skadas av borrning. Skär en skåra i sidan av en 7/8 tum genomföring och skjut genomföringen över temperatursensorn röret. Skjut sensorn genom monteringshålet och genom hålet i brandväggen. Montera genomföringen i hålet i brandväggen.
3

Skjut temperaturmätaren i monteringshålet. Placera det medföljande fästet över fäststödet på baksidan av mätaren. Placera låsbrickan över posten och installera och dra åt den räfflade thumb-mutter på posten.
4

Anslut en kabel från mätaren ljus till ett jordat metallföremål del av fordonets chassi med en befintlig bult eller plåtskruv. Anslut den andra kabeln till en positiv (+) 12 volt kabel från instrumentbrädan belysning krets med en wire tap-skarv. Fäst mätaren ljuset i hålet på baksidan av temperaturmätaren.
5

Route temperaturproben genom motorrummet till den befintliga temperaturen sändande enhetens monteringsplats. Undvik att köra slangen nära rörliga delar eller komponenter avgaser. Ta bort den befintliga temperaturen sändande enheten med en öppen eller skiftnyckel.
6

Wrap två lager av teflon tejp medurs runt gängor ingår montering mutter. Skruva fast muttern i temperatur avsändaren monteringshål och drag åt med en skiftnyckel. Sätt temperaturproben i monteringsmuttern och dra åt tätningsmuttern ordentligt i svärdsmuttern med en skiftnyckel.
7

Starta motorn och kontrollera tätheten och rätt diameter drift. Kontrollera igen och dra åt alla anslutningar om det finns läckor eller om mätaren inte fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85290.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.