Hur man installerar en mätare oljetryck

En oljetrycksmätare kan vara en viktig enhet för att övervaka hälsan hos din motor. Mätaren är en enkel anordning som läser det tryck som alstras av motorns oljeförsörjning via en tunn slang som oljan rinner igenom. En olja tryckmätare kan vara en bra indikator på din motor hälsa, varnar dig om det finns några problem med motorn oljeförsörjning. Saker du behöver
Open-ended skiftnycklar
teflonband
Oljetrycksmätare kit
Borrmaskin (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Skjut änden av den klara oljeledningen in i fästet på baksidan av olja tryckmätare, dra åt kopplingen på linje med en öppen nyckel. Applicera Teflon tejp till några metalldelar som tråden tillsammans.
2

Bestäm var du ska montera mätaren i A-stolpen. Du kan montera den i en mängd olika sätt. Du kan använda en mätare pod som monteras någonstans som A-stolpen eller streck, eller du kan anpassade montera den någonstans du väljer. Bara se till att du kan se det från förarsätet.
3

Jorda svarta kabeln för spårvidd lampor till en lämplig plats. Fäst en rund ögla till slutet av jordledningen och skruva på en metallyta som inte har någon färg på den. Skarva strömkabeln för mätaren ljuset i den befintliga mätaren ljus ledningsnätet. Du kan använda en inline splicer eller skuren i trådarna och tejpa mätaren makt tråd till en tråd som går till de befintliga mätarna.
4

Kör oljeledningen genom brandväggen och in i motorrummet Efter att du har monterat mätaren. Lokalisera ett existerande hål som ledningar går igenom och använd det för oljeledningen. Om du inte kan hitta ett hål, borra ett litet hål. Sätt en gummigenomföring i hålet för att skydda oljeledningen.
5

Hitta en lämplig gängad olja passar i motorns blocket. Om din bil använder en fabrik mätare oljetryck, använd det passande att installera den nya oljeledningen. Om din bil har ett oljetryck, kommer detta också att installeras i blocket, men det kommer sannolikt att bli bara en tråd som går till en sensor.
6

Montera den gängade kopplingen som kom med oljan tryckmätaren på andra änden av oljeledningen. Vind Teflon tejp runt gängorna på kopplingen för att förhindra läckage. Trä passar i blocket. Mätaren kit kommer sannolikt att komma med flera olika armaturer som har olika trådar för att passa en mängd olika fabrikat. Starta motorn för att säkerställa att oljan mätaren korrekt läser motorns oljetryck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95371.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.