Hur Glasfiber en instrumentpanel

Ett sätt att förbättra utseendet på en gammal, ful instrumentpanel innebär att ta bort det gamla locket på instrumentbrädan och ersätta den med en glasfiber beläggning. En glasfiber instrumentpanelen har en slät yta och ser bra ut med de flesta fordon och interiörer. Lägga glasfiber tar flera dagar och kräver en hel del tålamod. Arbeta långsamt när slutföra detta projekt för ett mer professionellt utseende. Saker du behöver
brytjärnet
Skruvmejsel
Hammer
Mejsel
Rough-grit sandpapper
handduk
Glasfiber mattservice
Sax
Arbetshandskar
Ögonskydd
Glasfiber polyesterharts
Paintbrush
Glasfiber rulle
fint slippapper
Automotive sprej primer
Automotive sprayfärg
Visa fler instruktioner

1

Koppla bort den negativa sidan av bilens batteri. Avlägsna streck från bilen genom att bryta tätningen mellan bindestreck och bil med en liten pry bar. Skruva några skruvar som håller instrumentpanelen på plats, och koppla bort alla konsolens kablar. Ställ instrumentbrädan på en plan yta.
2

Ta bort locket från instrumentpanelen med en hammare och mejsel eller spackel. Dra bort luckan från en lite i taget tills du har tagit bort det helt från instrumentbrädan. Addera 3

Sand instrumentbrädan bas med grovt slippapper för att förbereda den för glasfiber harts. Torka av ytan med en fuktig handduk för att avlägsna sågspån partiklar.
4

Bär arbetshandskar och skyddsglasögon när du arbetar med glasfiber. Lägga glasfiber ark över instrumentbrädan för att testa passform. Skär huvuddragen av glasfiber med sax, du kommer att göra slutliga justeringar senare. Lämna tillräckligt matting att överlappa kanterna på instrumentbrädan något.
5

Måla hela instrumentbrädan med en tunn beläggning av harts. Tryck mattan arken i hartset. Överlappning varje del av matting med ca 1/4 tum. Täck alla kanter instrumentbrädan. Eliminera luftbubblor från under mattan med en glasfiber rulle.
6

Måla ytterligare ett lager av harts över mattan. Låt massan torka i 24 timmar.
7

Sand instrumentbrädan med ett fint slippapper och torka det rent med en fuktig handduk. Coat instrumentbrädan med en annan beläggning av harts och mattor. Täck mattan med ytterligare ett lager glasfiber. Låt skiktet torka i 24 timmar.
8

Lägg en slutlig beläggning av glasfiber på instrumentbrädan för totalt tre skikt. Sand hartset en sista gång med fint slippapper och torka av den.
9

Spray en bil primer över instrumentbrädan, och låt det torka i två timmar. Följ med två lager färgat lack för att matcha resten av inredningen, så att varje skikt torka i två timmar.
10

tillbaka instrumentbrädan i bilen och anslut alla kablar. Glöm inte att återansluta batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85188.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.