Hur man gör min 5,3 Snabbare

Det bästa med Chevrolet 5,3-liters Vortec motorer är anpassningsförmåga blocket att acceptera prestanda delar. Dessa motorer, som finns i Chevrolets sortiment av pickup lastbilar och stadsjeepar, kan byggas in i LS-seriens motorer med tillägg av några off-hyllan GM delar, eller de kan byggas in i kraftfulla motorer i sin egen rätt med eftermarknaden delar. Det finns ingen ände på de variationer som finns för att göra 5,3-liters Vortec snabbare, mer kraftfull och mer effektiv. De vinster begränsas endast av din fantasi och din plånbok. Saker du behöver
Skruvmejslar Sida 3/8 tum hylsa som
Visa fler instruktioner
Low-Cost eftermarknaden prestanda delar på MarketBook.se 1

Installera grunderna att börja omvandla 5,3-liters Vortec motor. Ett högt flöde kall luft intag är den mest grundläggande ändringar som krävs för att öka hastigheten på dessa motorer.
2

Installera ett högt flöde cat-back avgassystem. Denna enhet bultar på plats med vanliga handverktyg såsom en socket set och kan installeras i så lite som en eftermiddag.
3

Installera en omprogrammeras dator. Datorn justerar automatiskt för variationer i luft /bränsle-förhållandet, alltid föra förhållandet tillbaka till den ideala anges av fabriken. En omprogrammeras dator idealiserar luft /bränsle-förhållandet att redovisa högre oktantal gas, mer luft in i förbränningskammaren och snabbare avgas rensning. En omprogrammeras dator är viktigt att bygga hästkrafter i datorstyrda motorer.
Mitten prissatta eftermarknaden prestanda delar
4

Installera en uppsättning av keramiskt belagda headers för att ytterligare förbättra avgas effektiviteten. Headers från fabriken är alltid byggda för att överensstämma med två parametrar: effektivitet av avgasevakueringssystem från motorn och låg kostnad för att konstruera. Eftermarknad företag har lyxen av att arbeta utan ekonomiska begränsningar, och så att de kan vara betydligt mer påkostade i utformningen av deras huvuden.
5

Byt insugningsröret med en LS1 enhet. LS1 motor intag byggdes främst för Camaro, Corvette och Firebird, men har sedan dess byggts om till 5.3l Vortec motorn. Dessa intag kräva ändringar i luftintaget, men kan öka hästkrafter dramatiskt när den används tillsammans med Chevrolet Vortec topplock. Använd GM Performance Products delar för bästa passform och finish.
6

Uppgradera armaturen för 5.3l Vortec med styvare fjädrar, berg-typ vipparmar och lätta stavar tryckknappar. Om du är obekant med denna process, är det anlita en motor specialist, eftersom detta förfarande kräver avlägsnande av känsliga motordelar och bör inte utföras av oerfarna mekaniker skugga träd.
Kick- Kostnad motormodifieringar
7

Installera en forcerad induktion systemet. Överladdade system producerar i allmänhet störst hästkrafter vinst för pengarna, men vanligtvis kan återvända relativt lite i bilens andrahandsvärde. En typisk kompressor installation kan kosta så mycket som $ 5.000 eller mer, beroende på hur mycket motorn arbete krävs.
8

Installera en lustgas eller metanol insprutningssystemet. För avancerade åkare och anpassade byggare, lagt lustgas till någon 5.3l Vortec motorn producerar ofantliga makt vinster. Tvingad induktion system har stor nytta av den extra kylning som tillhandahålls av metanol insprutning, liksom.
9

Rebuild motorn med ökad kompression och förskjutning. Full motorns arbete innebär normalt strippa motorn i alla dess huvuddelar, såsom kolvar och vevaxel, kamaxel och topplock. Huvudena portas större förbränningsrum effektivitet, och lättare, effektivare tillkommande delar för att minska belastningen på motorn. En vevaxel justering kan öka en motors förskjutning medan bearbetning cylinderhuvudena ökar det tryck vid vilket motorn tänder, vilket ger en mer kraftig gnista. Denna uppsättning av motor förbättringar bör aldrig göras av en nybörjare, och kan lätt överskugga det pris som betalas för hela fordonet och alla ändringar som gjorts hittills. Det är också det enskilt bästa sättet att bygga styrka i V8-motorer, i synnerhet Chevrolet Vortec 5.3l.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86307.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.