Fördelarna med en kompressor

Kompressorn är en ärevördig uppfinning, som gamla motorn som den är kopplad till. Även kallad "blåsmaskiner" superchargers har många fördelar som har gjort dem den go-to val för förare och åkare som vill få ut mer effekt och bättre prestanda ur sin motor. Ökad Hästkrafter

Den största fördelen med att ha en kompressor är den ökade hästkrafter. Bifoga en kompressor till någon bil eller lastbil, och fordonet kommer att fungera som om den har en mycket större, starkare motor. Detta beror överladdare öka motorns luft-till-bränsle-blandning genom att tvinga luft i motorn, vilket ökar push bränslet erhåller kommer in i insugningssystemet.
Utan fördröjning
< p> fördröjningstid är den tid det tar för en förare att driva gasen, och bilen att svara. Kompressorer påverkas inte av fördröjning. Detta ökar motorns respons och prestanda, vilket gör att föraren get-off-the-line acceleration som de behöver i alla tävlingar eller annan prestationsbaserad situation. Det är denna brist på eftersläpning som gör en kompressor mer attraktiv än en turbo, eftersom det tar tid för avgaserna i en turbo för att uppnå lämplig hastighet.
Inga särskilda åtgärder

En kompressor kräver inget extra underhåll på den del av föraren. Ingen out-of-the-vanliga avstängningsmetoder behöver göras eftersom kompressorn inte beror på motorolja för att köra och kräver ingen dränering. En kompressor är lätt att installera eftersom den kan fästas antingen på sidan eller toppen av en motor, men det kräver omfattande ändringar till motorns avgassystem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95243.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.