Instruktionerna för att installera en EGT Probe i en Ford avgasrör

Installera en pyrometer mätare i din Ford lastbil är en klok investering om du tänker på bogsering eller köpa eftermarknaden prestanda tillbehör. En pyrometer övervakar temperaturen hos avgaserna som lämnar motorn. Denna temperatur övervakas av en EGT (Exhaust Gas Temperature) sond installeras inuti grenröret. Det är viktigt att motorn inte överhettas, installera en pyrometer och en EGT sond i din Ford lastbil kommer att försäkra att det inte händer. Saker du behöver
Måttband
Marker
Borrmaskin
Borr satt
Tap Tool Review gänglåsningsmedel
Wrench in
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven genom att släppa spaken inne i hytten på din lastbil. Leta avgasgrenrör. Ur motorn
2

Mät på avgasgrenröret över två inches med ett måttband och göra en markering med hjälp av en markör. Det är där hålet måste borras för EGT sonden. Addera 3

Se din EGT sond storlek för storlek behövs hålet. Mest egt sonderna är 1/8-tums NPT beslag. Borra hålet vid markeringen i grenröret med en borrmaskin och en borr.
4

Knacka hålet i grenröret för gängor med en kran verktyg. Se din EGT sond för korrekt tråd storlek. Kranen är införd i hålet och roteras i medurs riktning. Detta medger att verktyg för att göra trådar i grenröret för sonden som ska installeras.
5

Sätt en liten mängd gänglåsningsmedel på gängorna på EGT-sonden. För in sonden i hålet i avgasgrenröret. Vrid proben medurs och dra fast med en skiftnyckel.
6

Dra tråden som kommer från sonden bort från motorrummet för att undvika att smälta trådarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84158.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.