Hur man installerar ett K & N 69-3513TTK luftintag

Detta K & N 69-5313 TTK intag systemet är för I4-2.oL PZEV Ford Focus genom åren 2007 och 2009. Detta intag systemet är en Typhoon intag konstruktion som innefattar en värmesköld nära spjällhuset som är mellan luftfiltret. Detta förhindrar varm luft från att sugas in i inloppet. När kall luft sugs in i intaget systemet, hjälper den motorn mer effektivt bränna bensin. En snabbare acceleration, hastighet och gas körsträcka ökning från en kall luftintag. Saker du behöver
Wrench
platt skruvmejsel
Torx skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Vrid bil utanför och placera den i parken. Ta den negativa kabeln från bilens batteri.
2

Ta veven slangen ut genom att trycka ned den gröna låstungan, sedan dra slangen vevhuset bort.

3

Frigör fjädern klämman på fordon motorns insprutningspump om utrustad med en tång. Efteråt, koppla loss slangen från beståndet luftintaget slang. Vissa bilar kan ha en EVAP avluftningsledning, om så klämman som håller fast avluftningsledningen behöver sänkas och EVAP ventilen avlägsnas.
4

Använd en skiftnyckel för att lossa bultarna som fäster den övre intaget bostäder till huset av Mass Air.
5

Lossa intaget från spjällhuset med hjälp av en platt skruvmejsel för att lossa skruvarna åtdragning metall klämma på spjällhuset i insugningsröret.
6

Ta MAF sensorn ur insugningsröret med en Torx-skruvmejsel för att lossa skruvarna som håller sensorn.
7

bort resten av intaget slangen från fordonet genom att lossa klämmorna med en platt-head eller Torx skruvmejsel. På fordon som kommer med ett stänkskydd, lossa de sex skruvarna och fem plast skruvar för att ta bort det. Vissa bilar kan ha en lock luftintag som behöver två skruvar lossas för att ta bort det.
8

Sänk luften rutan och intag slangen ut ur fordonet. Om din bil har en snorkel slang, dra slangen att koppla ur den från fästet som håller den.
9

Lossa de två nedre bultarna på spjällhuset. <
10 p> Placera intaget slangen monteringsfästet på spjällhuset och dra den på plats genom att föra in skruvarna tillbaka in i spjällhuset.
11

Re-installera air lock eller stänkskyddet om du tagit bort det tidigare.
12

Placera kanten trim på värmeskölden. Montera kantlister på insidan av värmeskölden också. Om det behövs, trimma överflödigt isolerande skärmens hölje.
13

Placera fästet på undersidan av värmeskölden och fäst den på plats.
14

Placera värmen sköld fäste på inner fender väl och dra den på plats.
15

Passa värmeskölden på plats och dra åt den.
16

Placera silikon koppling på gasreglaget kropp och dra åt metallklämma för att säkra det på plats. Fordon som har en EVAP ventilationsledningen behöver en 5/8 tum hål borrat två inches bort från utsidan av röret och 1,25 inches över luftinsprutning montering. En genomföring måste installeras in i det borrade hålet. Fordon som inte har en pump luftinjektion behöver locket kontakten ska infogas i luften injektion montering.
17

Placera genomföringen och lager vevhus vent montering i K & N insugningsröret.

18

Placera K & N intag röret i spjällhuset koppling dig in före. Dra åt klämman med hjälp av en platt skruvmejsel.
19

Placera luftfiltret på intaget röret och fäst den på plats genom att dra åt ringen metallklämma.
20

Sätt i slangen luft injektion i intaget och dra åt den. Fordon som har en EVAP avluftningsledning behöver 90 graders koppling in i genomföringen.
21

Sätt vevhuset slangen i intaget slangen.
22

Anslut MAF sensorn med hjälp av en Torx-skruvmejsel. Återanslut fordon negativa batterikabeln. Kontrollera att alla slangar och klämmor sitter fast ordentligt innan du startar bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86239.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.