Carbon Composite Brakes & Temperatur

En tredjedel av vikten och starkare än stål, och består av en av de vanligaste materialen på jorden, är kolfiber blir snabbt den go-to material för många högpresterande applikationer. Skenbart liknar glasfiber med kolfiber i stället för glas, verkar detta material inte att lämpa sig väl för hög temperatur applikationer som broms rotorer. Men det finns en avgörande skillnad mellan rotorer kol broms och kol paneler kropp, en som tillåter dem att ta högre temperaturer än nästan någon annan i bruk idag. Typiska kolfiber

kol /kol bromsar är gjorda av samma grundläggande saker som kroppen kolfiber paneler: polyakrylonitrilfibrer överhettad tills de förvandlas till svarta strängar av rent kol. Kolfiber karossdelar börjar som ett linne-liknande tyg väv gjord av strängar av fiber. Denna duk är mycket stark, men kan inte hålla sin form utan någon form av harts. Denna harts kan inte tåla temperaturer på över 200 grader eller så, varför kol bromsar inte använder den. Försök att göra en bromsskiva eller pad av standard CF, och det skulle smälta och falla sönder första gången du använde dem.
Carbon /Carbon Bromsar

Carbon bromsar börja en cirklar av kol vävt in i en filt-liknande material. Tillverkarna stack dussintals rundor ovanpå varandra och pressa dem samman i en massiv press. De komprimerade omgångar genomgår därefter två värmecykler i en ugn, både på omkring 1.800 grader F, varje "förtätning" cykel kan pågå uppåt 500 timmar, vilket är en del av det som gör kol /kol bromsar så dyra. Sammansmälta kolfibrer tillsammans kan ta månader och tusentals kostnaden för dollar i bara behålla värmen.
Performance

Carbon bromsar, som de som används i Formel One racing, erbjuda bromskraft som inget annat system kan röra - men de har en nackdel. Carbon bromsarna är som sintrade metall bromsar i att de fungerar mycket bra vid höga temperaturer, men endast vid höga temperaturer: mellan 750 och 1800 grader F, beroende på bromsarna. Bromsarna kan gå så högt som 2.200 under hård kurvtagning, men detta orsakar större slitage på dynorna. Intressant, är kolet bromsarna driftstemperatur mycket nära eller högre än den temperatur som används för att smälta kolet tillsammans, vilket innebär att om bromsarna inte är glödande röd-eller vit-het, är de inte arbetar.


temperaturhanteringssystem

kol bromsar "otroligt hög arbetstemperatur presenterar några unika utmaningar för ingenjörer. Först, broms rotorer själva måste vara konstruerad för att en mycket exakt tjocklek, för tjockt och bromsarna tar evigheter att värma upp, för tunn och de självförstörande. I de flesta fall, det handlar om en 0,50-sekunders fördröjning mellan ursprungliga ansättningen och när bromsarna blir tillräckligt varmt för att börja arbeta. Att hålla bromsarna varma genom att styra luftflödet över dem är en högsta prioritet för applikationer där de används, under 2001, Ferrari gick så långt som att installera passiva kylfläktar på hjulaxeln för att hjälpa dra luft genom bromsarna ventilationshålen. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96845.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.