DIY Remote Turbo

Turbocharging är på modet bland prestanda entusiaster i dag-och av goda skäl. En turbo drar nytta av kraften normalt spillo genom motorn i form av värme och avgaser hastighet och använder den för att göra hästkrafter. Remote (eller bak-mount) turbo uppställningar ökar i popularitet som ett billigt och enkelt sätt att turbo någon bil utan behov av dyra avgassystem rubriker och specialiserade komponenter. Planen

huvudsak kommer du att byta ut bilens ljuddämparen med en turbo. Även bakre montera turbo installationer är allmänt ökända för fördröjning, bör denna effekt vara ganska minimal när den appliceras på större deplacement (3.8L och uppåt) motorer. Större motorer har mer vridmoment att komma igång och få mer avgasflödet, vilket kommer att buffra turbo på ett lägre varvtal. Låg-boost (under 6 psi), bak-montera turbo inställningar kan vara roligt på mindre fyrcylindriga motorer, men de är verkligen inte perfekt.
VVS avgas

Flow är alla viktiga för en bakre-mount turbo setup, så lägg några seriösa funderingar på att uppgradera ditt avgassystem från motorn tillbaka. Varje bit av ökningen kan komma i flow massa och hastighet här kommer att multipliceras flera gånger över på turbo. Tänk en uppsättning rubriker om du kan hitta dem billigt, men definitivt ersätta systemet från katalysatorn tillbaka med ett friflytande enda avgas pipe.You kan tillverka din egen turbo fläns, eller så kan du köpa en färdigskurna turbo fläns från en online leverantör som eBay för ca $ 25. Ett bra val för en all-purpose turbo är en hybrid Garrett T3/T04E turbo, vilket kan stödja mer än 550 hästkrafter med minimal fördröjning och är tillgänglig för ca $ 200 på nätet. Tänka sig att betala de extra $ 35 för en turbo med intern waste-gate. Hursomhelst, montera flänsen i slutet av din avgasröret så att röret är vertikal och flänsen är vinkelrät mot marken. Du kommer att vilja montera turbon så högt som möjligt.
Inoljning

Du kommer att behöva olja din turbo. Om du har minst 6 inches utrymme under turbo, sedan installera en en-liters oljebehållare under den. Att låta turbo till gravitation-drain kommer att spara ca $ 250, så gör det om du kan. Om du måste montera oljetanken högre än turbo, behöver du både en spolningsregionen pump för att suga ut oljan (250) och en oljepump för att lägga tillbaka (200). Addera Air VVS

Kör ett aluminiumrör på så kort avstånd som möjligt från din turbo utlopp till spjällhuset på din motor och se till att hålla sig borta från något varmt eller rörliga. Mindre diameter slang minskar turbofördröjning men begränsa toppeffekt, så håll det mellan 2 till 3 inches. De flesta motorer klarar bara ca 5 till 7 psi boost utan ytterligare modifiering, så överväga att installera en manuell boost controller för att styra din turbo interna avfall-gate. Tänk på att en psi boost är värd ungefär en 6 procent till 8 procent effektökning, så även en mild 5 psi inställning ger dig cirka 30 procent till 40 procent mer hästkrafter.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83664.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.