Nissan Kompressor och nackdelar

Kompressorer är en av de bästa sätten att ge en bil eller lastbil ett uppsving vid makten utan att behöva byta ut motorn eller utföra andra stora uppgraderingar. Liksom turboladdare, kompressorer kraft extra luft i en motor, vilket gör det möjligt att producera mer kraft med mindre bränsle. Nissan har erbjudit superchargers på flera av sina lastbilar och stadsjeepar medan eftermarknaden auto tuners har kompressorer för Nissan modeller som 350Z och 370Z. Effektökning

Den största fördelen med att använda en kompressor på en Nissan är den extra kraften. De flesta kompressorer ökar hästkrafter avsevärt samtidigt som motorn att köras vid samma varvtal och förbrukar samma mängd bränsle, eller ännu mindre, som den skulle utan kompressor. Byta en Nissan lager motor med en större motor skulle ha en liknande effekt på makt, men skulle sannolikt minska bränsleförbrukningen. Trots lägga makten till en Nissans motor
effektförlust

, kompressorer kostar också fordonets makten. Detta beror överladdare är monterade till motorns vevaxel och få kraft direkt från motorn. Medan den kraft som behövs för att driva kompressorn är mindre än det belopp som den tillför, är detta fortfarande en viktig faktor när man beslutar om eller inte en kompressor är det bästa alternativet för att öka kraften i en viss bil.

Kostnad

Kompressorer utgör också en betydande kostnad. Förutom kostnaden för själva enheten, kan motorrummet kräver omfattande modifiering för att rymma den nya enheten. Superchargers också kräver regelbundet underhåll, vilket innebär en långsiktig kostnad samt. Förare bör undersöka andra prestanda ändringar innan man beslutar om en kompressor är nödvändigt eller värt kostnaden. Samtidigt, kompressorer är nästan säkert att kosta mindre än en utbytesmotor. När dessa två alternativ är under övervägande, kan kompressorn kostnad faktiskt vara en fördel.
Storlek och vikt

Lägga till en kompressor till en befintlig motor kan vara en utmaning i det gäller att hitta utrymme i motorrummet. För Nissan fordon med fabriksmonterad kompressor, det finns mindre utrymme under huven för andra tillbehör, och röran gör motorns allmänna underhållet svårare. Oavsett om de är installerade i en butik eller på Nissan fabriken, alla superchargers lägga vikt till fordonet, vilket kan påverka prestandan. Denna vikt är mot fordonets front, förändra balansen och därmed påverkar bilens köregenskaper.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95303.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.