Hur uppgradera kapaciteten på en 1988 Nissan Sentra XE

Den 1988 Nissan Sentra XE tillverkades med en fyrcylindrig motor som kan dra nytta av många och billig, uppgraderingar. Utförandet av motorn och andra komponenter kan förbättras med varmare tändstift, en eftermarknad tändningssystem, syntetiska smörjmedel och en öppen luftintag. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan förbättra prestanda för den Sentra i cirka två timmar. Saker du behöver
Öppna elementet snorkel luftintag
Fyra högpresterande tändstift
Förbättrad tändning delar (spole, kablar, distributör) katalog syntetisk motorolja och transmissionsolja (automatisk) katalog
Visa fler instruktioner
1

bort lådan luftintaget och slang och ersätta den med en öppen del luftfilter och rör (tillval). Avlägsna de fyra skruvarna på rutan genom att vrida dem moturs, skruva slangklämmorna och dra luftslangen bort av luften rutan. Byt ut lådan med det öppna elementet filtret och hållaren och fästa slangen till insuget genom att vrida den medurs klämmor. Denna modell har inte en MAF-sensor, så ingen ytterligare modifiering kommer att krävas.
2

Byt tändkablar med högpresterande modeller, över 7 mm i tjocklek, och utbyta de gamla tändstiften med varmare versioner. Dra ut den gamla tråden bort av tändstiftet och vrida kontakten moturs för att ta bort det. Byt tändstift med en ny, vilket gör att värmen utbudet av den nya kontakten är 4 eller 5. Beståndet värme intervall är 3, vilket är totalt sett goda resultatet. Köra en hetare plugg kommer att öka hästkrafter vid förlust av gas körsträcka.

Vrid pluggen för hand, medsols, och avsluta den med en sockel. Tillämpa de nya bredare tändkablarna genom att trycka på änden ordentligt på pluggnippel tills det klickar. Ersätt den andra änden av kabeln på spolen, utbyta den för det nya en kommer från pluggen. Upprepa denna process tre gånger, tills alla fyra pluggar och ledningar byts ut.
3

Ändra smörjmedel med syntet efter att se till att motorn och transmissionen har inga läckor. Syntetisk olja och transmissionsolja kan öka effekten genom att minska friktionen, men molekylerna är mindre och det kan sippra ut av packningar som konventionell olja inte, så titta efter läckande eller dåliga packningar.

På Sentra, vrid oljetråget drain muttern moturs, tappa ur oljan och ersätta den med en syntetisk en. Skruva loss filtret moturs och byt ut den. Den transmissionsolja dräneras genom att öppna liten kastrull under fordonet, vrida moturs bultarna. Låt den gamla oljan rinna ut och sedan ersätta den med syntet. Det kan ta flera avlopp att helt ta bort de gamla oljor, eller systemet kan spolas med en professionell butik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83896.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.