Hur Wire en MSD tändning

En multipel gnistfördelningssystemet (MSD) är en typ av kondensator-utsläpp tändning som levererar en rad högspänningsledningar gnistor under en längre tid än en enda gnista spole tändning. Detta medför en mycket mer fullständig förbränning av bränslet, vilket resulterar i mer ström. Var försiktig när huven är öppen och motorn igång, en MSD kan hoppa en stor båge och leverera en allvarlig chock. Saker du behöver
Set Drill
av borr
¼-tums spärrnyckel
Set med ¼-tums enhet uttag
Wire falsning Box Tool Review av diverse tråd terminaler
kabelstrumpa
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

bestämma platsen för MSD box. Lådan kan vara innanför eller utanför fordonet. Om lådan är att gå under huven, bör platsen vara säker från väder och vind, öppen så att den kan avge värme och i den svalaste plats från avgasgrenröret. Placera lådan där den ska monteras och markera platsen för monteringshålen i MSD för referens. Se till att det är en säker plats att borra utan att skada några komponenter.
2

Borra hålen, placera sedan MSD box med gummibussningar över hålen. Sätt i skruvarna och dra åt med 1/4-tums Ratchet eller en lämplig storlek skiftnyckel.
3

Route de svarta och röda 10-gauge kablar till batteriet, fästa den röda tråden till den positiva polen och svart kabel till minuspol. Planera routing för att undvika värmekällor och dölja kablar. Installera kabelstrumpa över tråden för skydd och estetik.
4

Anslut den mindre 16-gauge röd kabel till en switchad kraftkälla såsom tändningslåset eller säkringsblock. Använd en voltmeter för att bekräfta att strömkällan kopplas på och av med tändningsnyckeln.
5

Anslut kablarna till spolen, med den orange tråden går till den positiva polen på batteriet och den svarta ledningen till den negativa. Anslut tråden eller trådarna på utlöst källan. Om din bil har en standard-punkt typ distributör, fäster den vita kabeln till singularis tråden på distributören. Om fordonet använder en magnetisk pickup i fördelaren eller en vev trigger, använd de gröna och violetta kablarna.
6

Fäst varvräknare till den lilla spaden terminalen på sidan av MSD ​​box. Anslut sele med plast kontakten till MSD-relaterad utrustning såsom en försening låda, om tillämpligt. Justera rev limiter genom att placera den korrekta rpm chip i sidan av MSD. MSD kommer med flera rpm marker för olika rpm gränser - välj önskad chip och tryck in den i uttaget på sidan. MSD automatiskt stänger av motorn när varvtalet överskrids, genom att kortsluta vissa tändstift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83463.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.