Förklaring av en Racing Clutch

Koppling tekniken har kommit långt under det senaste århundradet eller så, men för alla sina förbättringar, de är fortfarande i stort sett samma som de någonsin varit. Nyare friktionsmaterial och multi-disc enheter möjliggör nästa generations kopplingar med all den hållkraft av deras racing föregångare och körbarhet på en gata koppling. Basic Assembly

En kopplingsanordning består av antingen två eller tre grundläggande delar, beroende på vad du anser en del av församlingen. De är svänghjul, tryckplatta och friktion skiva. Aggregatet startar vid svänghjulet, vilka bultar till vevaxeln. Den friktionsskivan sitter på toppen av svänghjulet, och splines till växellådans ingående axel. Tryckplattan bultar till svänghjulet, sandwiching friktionsskivan mot svänghjulet och trycka på friktionsskivan mot den med fjäder-metal "fingrar" pekade inåt i centrum. Den throwout lagret drar friktionsskiveenheten bort från svänghjulet när du trycker på kopplingspedalen. Addera Svänghjul

Även om inte tekniskt en del av kopplingen församling, spelar svänghjulet en viktig roll i mekanismen. Svänghjulet är en tung, metallskiva att bultar till motorns vevaxel och fungerar som en friktionsyta för friktionsskivan att trycka mot. Svänghjulet gör också dubbel plikt som en kinetisk energi lagringsenhet, dess tröghet hjälper till att hålla motorn snurrar i mellan förbränningshändelser. Racers tenderar att föredra lättare än lager och mindre diameter svänghjul, vilket tillåter motorns varvtal att stiga eller sjunka snabbare. Även om detta inte hjälper med acceleration något, är racing svänghjul främsta syfte att möjliggöra snabbare upp-och ned-skift.
Standard Friction Materials

Clutch friktionsmaterial är väldigt likt bromsbelägg, och använd liknande material. Originalutrustning kopplingar brukar använda någon form av organiskt harts för att binda samman Kevlar, Aramid och glasfibrer. Organiska kopplingar engagera smidigt men är begränsade i sin förmåga att hantera värme och kraft. Kevlar kopplingar kan hantera mer makt och högre temps, men glasyr över och misslyckas lätt om de överhettas. Segmenterade Kevlar kopplingar har saknade sektioner för bättre värmeavledning, men de kräver ofta starkare fjädrar tryckplattan.
Race Friction Materials

Carbon Grafit och keramiska kopplingar kan rymma mycket hög temperaturer och nivåer hästkrafter, men de är inte så progressivt som organiska eller kevlar. Carbon kopplingar inte bära ut så snabbt som keramik, och inte införa så mycket slitage på svänghjulet, men keramik arbetar vid högre temperaturer och grepp lite hårdare. Sintrade järn kopplingar är den mest kraftfulla och minst förlåtande av alla. De är huvudsakligen en blandning av järn och andra metallpulver pressas ihop, och arbeta med tillfälligt "svetsning" sig till svänghjulet. Kevlar och kol /keramiska bromsar kommer att arbeta för 90 procent av ansökningarna, men du kanske vill titta på sintrat järn om du gör 700 hästkrafter eller mer.
Lamellkoppling Packs

En lamellkoppling pack fungerar liknande kopplingar i en automatisk växellåda. Friktionen skivan i en multi-skivuppsättningen är dubbelsidig, en sida pressar mot svänghjulet och de andra pressar mot en platta bakom skivan och splines på insidan av tryckplattan. När tryckplattan fjädrarna pressa ned, trycker de på fästplattan och friktionen pressar skivan mot både den och svänghjulet. En multi-disc - två eller tre skivor - kopplingen har flera clutch friktioner och plattor. Den lamellkoppling fördubblar effektivt området kopplingen ytan, så att förare att använda en mer progressiv friktionsmaterial och lättare fjädrar för att minska pedalkraft och resor utan att offra hållkraft eller körbarhet.
Hybrid Kopplingar

Clutch tekniken stadigt går mot en hybrid strategi för att bygga multi-disc förpackningar i ett försök att erbjuda det bästa av alla tänkbara världar. Hybriden lamellkoppling använder flera olika typer av friktionsmaterial, ofta en viss kombination av organisk, kevlar och kol /keramik. Den organiska delen griper först, vilket minskar kopplingen ojämna rörelser och hjälper till att tämja några av de kol /keramik är mer onda tendenser. När tryckplattan fullt ingrepp, tar mer kraftfulla kol /keramik över och håller kraftöverföringsaxeln låst till vevaxeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96844.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.