Hur man installerar ett Short Shifter i en MK4 Jetta

Installera en kort shifter i en MK4 Volkswagen Jetta är ett relativt enkelt projekt att göra så länge du har viss erfarenhet av demontering och återmontering luften rutan på din bil. Om du aldrig har gjort det förut, måste du vara noga med att undvika att bryta delar. Tyska bilar, kända för sin tekniska kompetens, är också notoriskt svårt att arbeta på grund av de snäva toleranserna mellan panelerna. Installation av en kort shift kit kräver bara vanliga handverktyg och kan oftast göras på bara några minuter. Saker du behöver
3/8-tums enhet socket som
sockeltillägg
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Jetta. Installationen av en Mark IV Jetta kort shift kit sker på transmissionen själv.
2

Lossa komprimering klämman som håller bilens luftfilter på plats på luftskåpet sedan använda en hylsnyckel för att skruva isär luftlådan från chassit. Om du är obekant med motorn layout, är luften rutan ligger precis bakom förarsidan strålkastare, och luftfiltret röret är en rund svart slang som sträcker sig från baksidan av denna ruta.
3

Koppla LUFTMASSFLÖDESGIVARE (MAF) sensor från luftintaget röret. Denna sensor är placerad på baksidan av luft boxen där luftfiltret slangen går. Sensorn är på toppen av röret och kan enkelt bändas upp och ut från kortplatsen med ett finger.
4

Ta av röret som går till basen på luften rutan. Detta är det utsläppen röret. Det finns ingen klämma för detta rör, det bara glider av
5

Lyft luften lådan ur motorrummet och ställ den åt sidan
6

Ta C.. -klipp från Jetta s shifter koppling genom att trycka bort det i inlägget med ett finger. När du tittar ner i motorrummet där luften rutan var beläget, är manöverlänkage precis till vänster. Det är en svart isolerad kabel med en fjäder på änden och är ansluten till Jetta skiftenhet konsol. Ta bort C-klippet kommer att tillåta manöverlänkage att komma ut ur shifter fästet.
7

Ta bort slutet manöverlänkage genom att hålla basen på fjädern med ena handen medan du vrider och komprimera slutet med den andra handen. Du kommer att känna våren låses. Du kan sedan dra änden manöverlänkage med fjädern bort av manöverlänkage. Installera kort shifter koppling på motsatt sätt som du tog bort den gamla kopplingen slut.
8

Ta bort C-klippet som ligger precis bredvid manöverlänkage C-klämma. Den post som är ansluten till denna C-klipp kan sedan skjutas ut ur shift fästet och ur vägen.
9

Dra upp skift konsolen för att ta bort den från motorrummet. Att ersätta skift konsolen har en liknande bas till aktiemarknaden skift konsolen, så det kommer bara att installera ett sätt. Skjut fästet ersättare förskjutning i läge.
10

tillbaka C-klämman som håller skift konsolen på plats sedan i manöverlänkage med sin nya änden i skift fästet, säkra den med de andra C -clip.
11

Test växelspaken för att se till att bilen går in i alla sina redskap. Om den inte gör det, kan det shifter koppling som du vred för att låsa på plats justeras genom att vrida och sedan ställa om på vilket djup det manöverlänkage hålls. Om kugghjulen alla ingrepp korrekt, då du kan sätta ihop bilen i motsatt sätt som du isär det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87345.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.