Hur konvertera en 350 motor till en 358 motor

Motorer, speciellt racing motorer, är overbored beror antingen på cylinder slitage eller för något bättre prestanda. Inte helt oväntat har NASCAR en begränsning av 358-kubik-tums deplacement motorer, begränsa den populära 350-kubik-tums V8: or. Processen sker med ett kit som innehåller nya, större kolvar och ringar och anslutande hårdvara. Cylindrarna måste borras ut med en maskin kvarn för att matcha den större deplacement setup. Saker du behöver
Overbore kit
Machine kvarn mutterdragare
Momentnyckel
Skruvmejslar
Visa fler instruktioner
1

ta isär och ta bort ventilkåporna, kamkedjan och topplock. När du kopplar timing kedjor, vrid en lätt tråd runt båda ändarna av kedjan så att den inte kan falla ner i transmissionskåpan, vilket gör hämtning svårt. Försiktigt svepa butik handdukar runt kolvarna och vevstakar så kanten av motorblocket inte förstöra eller skada delar.
2

Rengör topplocken.

3

Machine huvuden - eller har dem bearbetas av din maskinist - enligt specifikationerna i din overbore kit. Det är en ganska lätt hål, eftersom det är bara ytterligare 8 cubic inches av förskjutning för 8 cylindrar, eller 1 tum per cylinder. Det finns emellertid inte en standard diameter för alla motorer, eftersom olika fabrikat av 350s använder olika förhållanden av cylinderdiameter och slaglängd - storleken av cylindern, i förhållande till cylinderns höjd. Därefter kommer din 358 overbore kit vara specifikt anpassad till borrning och slaglängd för ditt märke och modell 350 motor.
4

ihop motorn med nya handleden stift för att ansluta de nya större kolvar och ringar. Använd nya packningar och vridmoment huvudena till fabriken specifikationer i fabriken angivet moment mönster så fastsättning spänningen ökas jämnt. Refasten kamkedjan.
5

Justera ventilerna och dubbelkolla din tändinställningen före start. Byt ventilkåpor.
6

För en gata bil, bryter i den nya kolven och ringarna gradvis, låta lagerytor kompis, på samma sätt som du skulle för en ny bil.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96766.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.