Information om turboladdning, '87 Genom '94, Chevy 350 Motorer

Sedan introduktionen 1955 har Chevrolets small-blocket visat en folkmakt-maker för OEM applikationer och eftermarknadstjänster hot-rodders lika. Det sena 1980-talet och början av 90-talet representerade det som skulle bli den kanske största utvecklingen av den pålitliga gamla motorns konstruktion, med tanke på att den ersattes av LT och LS-serien motorer kort därefter. Turboladdning en 350 i denna årgång är ganska lätt eftersom sådana saker går, och kan ge några mycket imponerande resultat. Syfte

En turbo är en typ av kompressor som höjer motoreffekten genom knuffande mer luft i cylindrarna. Till skillnad superchargers (som får sin ström från en vevaxel driven bälte), turboladdare hämtar sin energi från motorns heta rökgaser (avgaser). Även om detta gör turboladdare mycket bättre på att producera hästkrafter än superchargers, gör det komplicerar installationen på V-konfigurerade motorer som 350.
Antal Turbos

Även tekniskt har du kan ha så många turbos som du har cylindrarna på motorn, de flesta byggare väljer att installera antingen en eller två. Turbon tar tid att buffra upp (ge boost), ju större turbo, desto mer av detta "lag" det kommer att ställa ut. Twin turbos används ofta på ultimat prestanda applikationer eftersom deras ringa storlek ger minimal fördröjning, men deras antal ger tillräckligt luftflöde. V-konfigurerade Chevy 350 motorer tar väl till twin-turbo uppställningar, men det är oftast inte nödvändigt. Den 350 gör massor av vridmoment från tomgång, så öka eftersläpning bör vara minimal under de flesta förhållanden
Plats

turbo förlitar sig på tryck,. Påtryckningar från avgas gå in och lufttryck går ut. Långa rör innehåller mer luft, som alla måste komprimera innan turbon kan göra något. Du bör alltid sträva efter att montera turbos så nära motorn som möjligt för att minimera fördröjning, men det kan vara svårt i trånga applikationer som Corvette. Om du tänker för en rear-mount setup (turbo där ljuddämparen skulle vara), med två mindre turbos och lång, kommer tunna slangar bidrar till att kompensera platsens inneboende tendens att släpa.
Datorer Tuning

Oavsett om du har ställt port insprutning (TPI) eller spjällhus injektion, överväga en massa luftflöde (MAF) reglerat systemet obligatoriskt för turboladdning. MAF system använder en sensor för att mäta den faktiska mängden luft som går in i motorn, vilket gör dem nästan oändligt anpassas till turboladdning. Den inloppstryck (MAP) som används på många 350s av denna era kan vägra att arbeta när de konfronteras med en trycksatt intag tarmkanalen.
Motormodifieringar

Komprimering är allt -viktigt med turboladdning, det avgör hur mycket laddtryck du kan stoppa in i motorn utan detonation. Om du inte gör något annat med din motor, installera en uppsättning smidda eftermarknads kolvar på högst 8:01 eller 8.5:1 kompression. Lägre kompression minskar vridmoment vid låga varvtal (och så något öka det upplevda intryck av boost eftersläpning), men kommer att drastiskt öka din 350 makt potential och säkerhetsmarginal.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84084.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.