Djupurladdningsbatteri Vs. Auto batteri

Tolv-volts elsystem gör ofta använda blybatterier sekundära batterier. Två typer av batterier används vanligtvis för en 12-volts elsystem - bilbatterier och deep-cycle batterier. Behoven hos den elektriska kretsen avgöra vilket batteriet används för applikationen. En krets som kräver en stadig tillförsel av elektrisk ström kräver en annan batteri än en krets som behöver en stor explosion av elektrisk energi på en gång. Hur ett blybatteri Works

Ett batteri är en elektrokemisk anordning som alstrar en spänningsskillnad mellan två poler - en positiv pol och en negativ pol. Varje pol måste bestå av ett annat material. Till exempel har många blybatterier innehålla en positiv pol tillverkad av blyoxid, och en negativ pol tillverkad av bly.

Batteripolerna placeras i en elektrolyt (såsom svavelsyra). Detta orsakar en kemisk reaktion som skapar en spänningsskillnad mellan de två polerna. Varje batteri polen kopplas till en serie av bly (eller blyoxid) plattorna i batterihuset. Dessa batteriplattor är nedsänkta i elektrolyten.

Batteriplattor ger extra ytarea för batteriets pol till vilken de är anslutna. Ökad batteri platta området gör att batteriet ge mer elektrisk ström.
Automotive Battery Plate Tjocklek

Plattorna i ett bilbatteri är gjorda av tunn bly (eller bly oxid). Varje platta har utseendet av en skum svamp, vilket maximerar plattans yta som exponeras för elektrolytlösningen. Detta gör att batteriet ge en kort skur av hög ström elkraft. Addera ditt Traktionära batterier plåttjocklek

djupt cykel batterier innehåller tjock bly (och blyoxid) plattor. Medan start ström från ett djupt cykel batteri är inte lika stor som ett bilbatteri, inte konvertera tjockare plattor av ett djupt cykel batteri inte in blysulfat så snabbt. Detta gör det djupt cykel batteri för att tillhandahålla elektrisk energi för en mycket längre tidsperiod än ett bilbatteri. Addera Laddning och urladdning

Bilbatterier måste ge ett stort börjar elektrisk ström för att slå på startmotorn. När motorn startas, ger generatorn ström till fordonsindustrin elsystemet, och laddar batteriet samtidigt.

En djupt cykel batteri vanligen används för att ge ström i jämn takt under en period tid (t.ex. två ampere per timme under flera timmar) snarare än en kort skur av start energi.

både djup-cykel och bilbatterier kan laddas med en liten ström underhållsladdare.


Överväganden

Ett bilbatteri kan användas för att ge en snabb explosion av elektrisk energi och därefter laddas. Om mängden utsläpp är relativt minimal (mindre än 20 procent), kan batteriet räcka i flera tusen laddningscykler under flera år.

Men om ett bilbatteri används i en krets som tömmer batteriet över långa perioder, kommer plattorna i batteriet upplösas så småningom eller kortslutning

En djupt cykel batteri kan användas som ett startbatteri,. dock, kommer batteriet inte kunna ge så mycket start elektrisk ström som en liknande bilbatteri. Urladdning endast en liten del av ett djupt cykel batteriets kapacitet och därefter ladda batteriet kan också främja batteriets sulfatering, vilket kommer att minska batteriets livslängd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84085.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.