Skillnader mellan en Turbo och en icke-Turbo ECU 300ZX

Elektroniska styrenheter (ECU) är konstruerade för att ha full kontroll över motorn. All sensordata går till ECU och ECU gör justeringar av motorn därefter. Varje ECU är annorlunda, utformad för att utföra en viss funktion i motorn. Som sådan, det finns en stor skillnad mellan en icke-turboladdad 300ZX s ECU och en turboladdad 300ZX s ECU. Funktioner

En icke-turboladdad 300ZX s ECU är ansvarig för att justera luftbränsleförhållandet baserad på bilens sensorer och nedtryckning av gaspedalen. En turboladdad 300ZX s ECU är ansvarig för samma sak en icke-turbomotorer ECU är, men med det ökade ansvaret för förvaltningen av turboladdare s höga laddtryck, turbo värmeproduktion och skära bort turboladdningssystem från motorn i händelse av en felfunktion.

Fördelar

Fördelarna med en icke-turboladdad 300ZX s ECU är enkelhet. Med färre sensorer för att ta hänsyn till och färre beräkningar att göra, har ECU en mindre chans funktionsstörning. En turboladdad 300ZX s ECU har fördelen av att kunna anpassa sig till fler situationer, såsom motor uppgraderingar, betydande förändringar väder och olika typer av gas. Detta är ett resultat av att ha fler sensorer och mer kontroll över motorn.
Nackdelar

Nackdelarna med en icke-turboladdad 300ZX ECU är att den har mindre kontroll över motorn med färre sensorer och, som ett resultat, inte kan göra effektiva justeringar för motor uppgraderingar eller förändringar väder. En turboladdad 300ZX s ecu är mindre tillförlitlig eftersom den har fler delar som kan krångla.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87033.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.