Fyra hjul Independent Suspension vs Front Independent Suspension

Debatten mellan fast bakaxel - hjulupphängning och oberoende bak, fyrhjulsdrivna individuell fjädring - är nästan lika gammal som själva bilen, och det har bara blivit varmare över åren. Ökade väghastigheter kombinerat med ett krav på total mångsidighet och komfort har tvingat ingenjörer att flytta sitt perspektiv lite, offra kostnad och enkelhet för alla de fördelar som fyrhjuliga oberoende upphängningar har att erbjuda. Men det finns fortfarande en plats för den gamla skolan solid axel, både on-road och off. Grunderna

Fordon marknadsförs som "hjulupphängning" typiskt självständig-front och solid axel-bakre hjulupphängningar. Fasta axlar gör ett bra jobb med att stödja ett fordons vikt och hålla däcken pekade rakt, men de har två stora nackdelar. Först påverkar trafik vid ett däck alltid den andra, och som kan orsaka en förlust av dragkraft på ett däck som annars skulle ha det. Det andra är den fasta axeln "ofjädrad" vikt, vilket innebär att dess vikt sitter direkt på däcken, och inte fjädrar. En individuell fjädring bak löser dessa problem genom att använda ett center differential - i förekommande fall - monterad på chassit, och drivknutar att överföra kraften till hjulen
Komfort och On-väghållning <. br>
p Det finns få situationer där en solid axel kommer att överträffa en likvärdig oberoende bakre fjädring inställning när det gäller hantering eller komfort, det är den främsta orsaken oberoende bakre fjädring finns i första hand. Den fasta axelns ofjädrad vikt - oftast mer än dubbelt så mycket som en oberoende bakre fjädring setup - lägger tröghet till drivlinan. Det gör det långsammare att reagera på insatsvaror och svårare att kontrollera. Lösningen på detta dynamiska problem har alltid varit att använda styvare stötdämpare och fjädrar, som minskar åkkomfort och gör däcken mer benägna att tappa greppet om bristfälliga underlag. Den oberoende bakre fjädring löser både problemet och problemet med ett däck förlorar dragkraft eftersom de andra man flyttar.
Terrängegenskaper

Beslutet mellan oberoende främre-bakre fjädring och solid axel är delad när det gäller off-road prestanda. Helt oberoende system fungerar bra när höga hastigheter och oregelbundna ytor är involverade av samma skäl som de gör i den-road applikationer. Detta kan vara dubbelt sant för off-road åkare, som tenderar att använda större och tyngre hjul-däck kombinationer. I detta fall, fristående upphängningar kompenseras bara ett nödvändigt ont för att gå off-road. Dock förlorar oberoende fjädring styrning sin fördel när hastigheterna droppe och vikt överföring blir en avgörande faktor. Solid främre och bakre axlarna förblir systemet i valet för rock-sökrobotar och lågvarviga barnvagnar trail, där den fasta axeln förmåga att snabbt överföra vikt från ena sidan till den andra med minimal fjädring komprimering kan bevisa en stor tillgång.


Drag Racing

Titta noga på drivlinan någon riktigt allvarlig dragster - Top Fuel eller roliga bilar, till exempel - och du kan notera att de använder ett knubbigt men solid axel . Medan oberoende bakre fjädring inställningar kan och har använts framgångsrikt för dragracing, spelar den fasta axelns ofjädrade vikten faktiskt till sin fördel när det kommer till linjär dragkraft. Denna extra vikt på däcken fungerar som en slags kontroll massa, ett spjäll som hjälper till att minska wheel hop - studsa - och hålla däcken limmade till jorden. Även de front-drive racers som tekniskt fortfarande använder hjulupphängning kommer ofta utnyttja vingla barer och fjädrar styva nog för att effektivt stänga av hjulupphängning till en fast axel.
Ett fall för solida axlar

Applications åsido, oberoende främre och bakre hjulupphängningar och fasta system axliga vardera har ett par grundläggande saker går för dem. Solid-axliga installationer är billiga att bygga, billig att konstruera och justera, och lämpar sig för användning av enkla blad-fjädring. Den fasta axelns axlar är också fast, och det innebär en mindre svag punkt i drivlinan. Den oberoende bakre fjädring CV lederna är inte nödvändigtvis den svaga länken, men de är en sak att slitas ut och gå sönder när de används med ett högt vridmoment motor, hög utväxling och ett tungt fordon. Det finns något att vinna i termer av körglädje genom att faktiskt minska en bils väggrepp, av samma anledning som rullskridskor är nästan alltid mer underhållande än promenader.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96823.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.