Hur Port och polska Big Block Chevy Heads

Cylinder portning är inte vad den brukade vara. Denna procedur sågs som något av en svart konst, bäst kvar i händerna på den största av gearhead alkemister. Två myter uppstod från denna epok av okunnighet om hamnen flöde. Den "större är bättre" strategi förespråkades av old-school mekaniker faktiskt kan kosta prestandan på något men maximalt ventillyft, vilket är anledningen till moderna huvudet bärare föredrar att omforma snarare än att hog ut sina föremål hamnar. Den andra myten gäller polering, vilket gör ingenting för att förbättra flödet, det bara gör porten vackra och dyra, portade huvuden lättare att sälja. Saker du behöver
Electric eller luft dör kvarn
Portering och polering kit
cylindriska och träd-formade hårdmetall bitar fräs
Fotogen och penetrerande olja, 50/50 mix: äldre insug och avgas packningar
Vit sprayfärg
Kopparrörskartell
Hårdlödning spö och liten ficklampa
tvåkomponentsepoxi
Visa fler instruktioner
1

Packning-matcha insugs-och avgas-portar. Denna process är en av de enklaste och viktigaste porting förfaranden, som kan lägga en annan fem till tio procent av flöde vid något ventillyft. Placera en gammal intag packningen på huvudet intag port yta. Spraya den med ett tunt lager vit färg. Ta bort packningen, ser du en vit ring runt varje port. Använd din cylindriska karbid bit att skära denna vita ringen borta. Blanda området omkring en tum i intaget porten. Du kan packningen-match avgasporten också, men inga 1/8-tums vit ring runt den. Denna process kommer att förbättra avgaser expansion i grenröret och öka port flöde.
2

Eliminera intaget-side tryckstången nypa. Den pushrod nypa, den smalaste delen av din port, utgör en enorm störning flöde. Använd din största och mest aggressiva hårdmetall fräs för att skära nypa hela vägen ner till hamnen väggen, utsätta den inre cylindern där tryckstången går. Skapa en ny tryckstång kanal genom att hamra på en bit tunn koppar eller krom-moly slang. Du kan hårdlöda röret i huvudet med en liten ficklampa och några lödning spö. Var noga med att inte överhettas och knäcka huvudet. Du kan också jämna ut bula på insidan av porten med standarden tvådelad metalliskt epoxi. Dock kommer A-788 marinepoxi motstå bättre bensin och metanol.
3

bort om 3/32-inch av material från spetsen på den korta sidan turn (där hamnen börjar att böja nedåt mot ventilen) på både intag-och avgassidan. Fortsätt att jämna resten av kortsida sväng i porten till ca 1/2-inch på vardera sidan av svängen. Byt ut de gamla ventilstyrningar med nya brons enheter, slitna ventilstyrningar kan kosta cirka 15 hästkrafter. Skär bossarna ventilstyrningen i skålen area (bakom ventilen) nedåt tills de skjuter inte mer än omkring 3/16-inch på porten tak. Släta dem i porten taket för att förbättra flödet under 0.200-tums lyft. Fortsätt utjämning åsen runt skålen området, öppna skålen upp att blanda in det i ventilsätet. Överväg att byta ut ventiler med starkare rostfritt stål eller krom-moly enheter för att kompensera för de kortare ventilstyrningar.
4

Unshroud området kring ventilen huvudena inne förbränningsrummen tills ventilen huvuden är inte närmare än 1/8 av en tum till brännkammarens. Försiktigt jämna ut gjutning åsen runt ventilsätena i förbränningskammaren. Har din verkstad utför en tre-vinkel ventil-jobb på sätena. Unshrouding ventilhuvudena på detta sätt kan ha en enorm inverkan på port flöde på under 0.200-tums lyft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85576.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.