Typer av Chevy vipparmar

Från de tidigaste stämplade stål spakarna till dagens högteknologiska legering rullar, har vipparmen gått igenom flera iterationer och evolutioner. En sak är säker: några av de ingenjörer som ursprungligen konstruerade det lilla blocket i 1950 kunde ha förutspått att ödmjuka vipparmen senare skulle visa sig vara en källa till dolda och high-tech hästkrafter. Stamped Stål trunion

De ursprungliga vipparmar pressades från 1/8-tums tjockt stål till ett slags veckad C-kanal, med en rund utbuktning i botten. Utbuktningen hade ett hål i botten, genom vilken en fästtapp kunde passera, en mutter med en rundad matchande botten var skruvas på tappen. Denna mutter (som kallas en "tapp tapp") tryckte de två sidorna av vipparmen ner på tryckstången på ena sidan och ventilen-skaftet på den andra. Addera Roller Tips

stämplade stål tapp arm var standardutrustning för alla bilar tills rullen rockers drabbat scenen i 1987. Dessa vipparmar används fortfarande tappen pivot och grundläggande konstruktionen av äldre konstruktioner men utnyttjade en rulle på ventilen sidan av armen för att minska friktionen. Den minskade friktionen erbjuds av roller rockers gav förbättringar i både slitage och hästkrafter. Roller-midjefästets rockers blev snabbt den varma fabriken swap uppgradering av det sena 80-talet och befanns vara värt cirka 10 hästkrafter mer än stämplade stål enheter.
Full Rollers

nästa steg upp från rullen spets vipparmar var full rulle, som ersatte den traditionella tapp-mutter med en berg-och-bärande mittsektion. Inte nog med att dessa mittsektion bidrar mindre friktion förlust för ventil-tåget än midjefästets-stilar, gjorde sina större organ och montering axlar dem mer stabila vid höga varvtal. De flesta fabrik full-rullar är tillverkade av stansad stål, men bearbetad aluminium vipparm organ är den del av valet för racing. Aluminium arbetsföra vipparmar är mycket lättare än deras stål motsvarigheter och gör för en högvarvig motor.
Shaft Rockers

Shaft rocker system har funnits för bättre del av 100 år, men det var inte förrän ganska nyligen att de blev uppskattade för de höga varvtal möjliggörare som de är. Detta kan bero på det faktum att dagens produktion motorer rev högre än äldre, men är förmodligen eftersom lagret tekniken i hela rullen har möjliggjort exploatering av axeln systemets höga RPM potential. Även rockers själva är identiska med de för en full-rulle, är vipparmarna förbundna genom en gemensam axel som kraftigt ökar ventilsystem stabilitet. Axlar är ovanliga på Chevy produktion motorer men kan lätt eftermonteras på LS1 och senare motorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83604.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.