Hur fungerar en bil varvräknare

varvräknarkablaget verkar så enkelt: du bara ansluta den gröna tråden till distributören och de röda och svarta kablarna till varvräknare. Men en hel del saker hända efter dessa ledningar ansluter, och de är inte allmänt förstås av de flesta. Den varvräknare mekanism som helhet, omvandlar huvudsak rörelse till elektrisk energi och tillbaka igen, skickar dig, föraren, värdefull information om vad din motor gör. Magnetisk induktion

En varvräknare mekanism börjar faktiskt på motorn - mer specifikt distributören eller vev trigger. Elektriska motorer och generatorer fungerar på principen om magnetisk induktion. Magnetisk induktion som händer när du skapar elektricitet genom att en magnet genom en spole, eller när du skapar magnetism genom att leda elektricitet genom en spole lindad runt en magnet. Icke-points distributörer använda en magnet och en elektrisk sensor för att detektera rörelse av fördelaraxeln och rotorn. Ju snabbare axeln snurrar, desto snabbare passerar genom det magnetiska fältet och mer elektrisk ström den producerar. Addera sänder signalen

Signalen från motorns Hall Effect Sensorn ger både en ström och spänning läsning, antingen som varvräknaren får använda. I de flesta takometrar, passerar strömmen först genom en transistor, som är ett slags elektriskt relä. När strömpulser kommit in från distributören eller Halleffektsensor, transistorn register dem och utlöser en förinställd explosion av nuvarande varaktiga någonstans mellan 1 och 3 millisekunder. Denna distinkta on-off puls är viktigt eftersom det är vad tillverkaren används för att kalibrera induktans spole på tach nålen och returfjäder som ger det tillbaka.
Förstärka signalen

spänning och strömstyrka signal som kommer från den första transistorn är alltför svag för att utföra något verkligt arbete, vilket är anledningen till tach använder en andra transistor relä för att amplifiera den nuvarande produktion. När den lilla on-off-signalen från den första transistorn kommer in, utlöser det en större och kraftigare transistor. Denna andra sluter den huvudsakliga kretsen som driver tach nål och inducerar rörelse.
Flytta Needle


Det är där tach nål översätter en elektrisk puls signal i rörelse , och mekanismen är enklare än du kanske tror. Den varvräknare nålen sitter på en fyrkant, metall navet med en spole av tråd lindade horisontellt runt den. Navet sitter i mellan två magneter, en nordpol magnet till vänster och en sydpol till höger. När ström från förstärkaren transistorn passerar genom spolen, flyttar den till höger, en noggrant kalibrerad returfjäder drar det tillbaka till vänster. Ju snabbare pulserna kommer in från den förstärkande transistor, ju mer de shove nålen och de ytterligare det svänger åt höger.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96779.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.