Vad är en givare på en båt?

En givaren fungerar som en antenn för en båts sonar-system. Det visar elektrisk energi till ett högfrekvent ljud från en sändare. En ljudvåg färdas från omvandlaren genom vattenmassan och returnerar en signal, som den studsar från ett föremål i vattnet. Den återvändande ekot från objektet når givaren, givaren omvandlar ljudet, eller ping, tillbaka till en läsbar frekvens, som reser till ekolodet mottagare. Givare fungerar på samma frekvens som ekolod, och kan plocka upp mycket känsliga ekosignaler på olika djup. Transducer Kristaller

kristaller, den aktiva delen av en omvandlare, innehålla konstgjorda kemiska material av bly zirkonat eller bariumtitanat, vilka blandas samman och hälls i en form. Formen blir uppvärmd av en ugn, som hårdnar kristallerna. En elektrisk ledande beläggning är skiktad på båda sidor av kristallen. Ledningar är lödda till beläggningen, vilket gör att kristallen att fästa till en givare kabel. Kristaller finns i alla former och storlekar, med den runda designen mest typiska för sonar enheter. Kristallen tjocklek betecknar dess frekvens, och dess diameter bestämmer könen eller spridning vinkel. Till exempel, en konvinkel av 20 grader mäter ungefär en tum i diameter, medan en 8-graders kon behöver en kristall med en diameter på 2 inches Addera genom skrovet Tranducers

Thru-Inomskrovsgivare montera direkt genom ett hål borrat fast skrovet. De har ofta långa stjälkar, eller axlar, vilka är fastskruvade med en stor mutter. Platta båtskrov fästen förbli enkelt, medan skrov med V-formade mönster eller off-vinkel konturer kräver spackling block gjorda av plast eller trä för att modifiera givaren så det sitter i en vertikal position. Thru-Inomskrovsgivare fungerar bra på inombordare skrov, där propeller, propelleraxel och roder sitter akter om givaren, sänka störningar.
Shoot-thru-hull Tranducers

Shoot-thru-Inomskrovsgivare måste bifogas med epoxy inuti en glasfiber båt skrov. De eko ljud överförs och tas emot direkt via skrovet struktur och absorberas av ekolodsmottagaren. Några av de djupintervall och ekolod prestanda lider sådan montering konfiguration, samt en justering förlust för bästa fiskbågar. Emellertid håller insidan givarens plats den från att rubbas eller slås ut från en nedsänkt objekt. Det fungerar bra i hög hastighet, eftersom den inte skapar motstånd eller friktion. Shoot-thru-Inomskrovsgivare motstå allsköns fowling från Kelp eller tång.
Portable Mount Givare

bärbar typ givare i allmänhet har en mindre, kompakt storlek. Den behöver sugkoppar för att hålla den till en smart del av skrovet yta. Dess fördel är dess portabilitet, eftersom det lätt kan tas loss och förvaras säkert, eller användas på ett annat fartyg på ett ögonblick. Några bärbara design kan anpassas för att fungera med små elmotorer.
Akterspegelmontering Tranducers

Akterspegelmonterad givare måste monteras på akterspegeln av fartyget, vanligtvis skjuter ut under botten av skrovet. Eftersom hela ärendet måste vara nedsänkt, skapar de några märkbara drag och inte fungera särskilt bra i höga hastigheter. De är dock den mest populära av de externa givarna, eftersom de kan anpassa sig till nästan alla skrov, med undantag för den inre powered motor. De har exceptionell känslighet och djup sortiment, särskilt medan statiska och vid låga hastigheter.
Optimal Givare Performance.

Givare, gjorda av flera tillverkare, har genomgått konstruktionsändringar över åren för att förbättra sina resultat, känslighet och noggrannhet. De bästa omvandlarna är små, kulformad och konstruerad med profiler som flödar lätt om vattnet. Kavitation, luftbubblor som propagerar från propellrar, roder, nitar och utsprång skrov, ge givarna felaktiga värden. Givare monteras strategiskt, där de har ett jämnt flöde av vatten över deras ytor, med minsta möjliga störning. Givare fungerar bäst när den är monterad mycket lågt under skrovet, bort från kavitationstal källor, och skall automatiskt "kick-up" när den träffar ett föremål.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87350.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.