Hur man gör en ljuddämpare och luftintag Louder

Göra ett fordons insug och avgas starkare system kan vara en enkel process. Typiska bensinmotorer har sin "avgasljud" bestäms av storleken och öppningar på rören som tar i normal luft och utgående avgaser. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan ändra luftintaget och volymer i ungefär en timme. Saker du behöver
Drill
insug snorkel
avgasrör
Svetsutrustning
Visa fler instruktioner
ökande volym och tonhöjd Inlopps och avgassystem

1

Installera en större luftintag. En bensinmotor är i grunden en stor luftpump, och öka bredden på inloppsröret kommer att orsaka tonhöjden och ljudet för motorn för att öka. Installera ett intag snorkel kommer också att förbättra prestandan i motorn, och större, öppna elementet filter öka effekten.
2

borrhål i ljuddämparen eller avgasröret. Detta kan ha den mest dramatiska effekten ökar systemets volym, eftersom en Ljuddämparen är utformad för att göra precis tvärtom, eller "dämpa" ljudet av motorn. Flera hål halv tum breda eller större kan släppa ut avgaser i många platser eller volymnivåer. De större hålen, desto djupare och mer kraftfulla ljudet blir.
3

Lägg ett avgasrör horn. Ändringar hur avgaserna lämnar avgasröret kan ha samma effekt olika horn former gör för musikinstrument. A "trumpet" rör, som helt enkelt skruvar på den befintliga avgasröret, kan förbättra ljudet till otroliga nivåer.
4

Installera en bredare avgasrör från avgasgrenrören till den bakre delen av fordonet. Normala slutrör är mellan en och två inches bred, och ersätta dem med tre-eller fyra-tums rören kommer att ha en dramatisk effekt på volym och tonhöjd avgasljud. Kapa röret framför katalysatorn och använda en adapter för att svetsa i den nya. Det kan vara nödvändigt att ha ett rör-bockningsverktyg - vissa fordon kräver särskilda former för att köra avgaserna ordentligt
5

Kapa avgasröret vid grenröret.. Detta är den farligaste metoden, lämnar motorns avgaser öppen från grenröret tillbaka. Utan någon typ av katt omvandlare eller ljuddämparen, kommer avgaserna att bli oerhört högt, nästan öronbedövande beroende på bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83221.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.