TBI till förgasare konvertering på en Chevrolet

Även om det fungerar bra för stock applikationer, är det faktum att General Motors Spjällhus Injection (TBI) systemet är en mardröm för modifierade motorer. Även om det är möjligt att ersätta spridarna och spjällhuset, och att programmera datorn, många tycker att det är enklare att "down-grade" till en förgasare inställning. Basic Hardware

mest grundläggande saker du behöver för att konvertera från TBI till en förgasare är en carb och en matchande grenrör. Du kan försöka spåra upp en begagnad lager grenrör, men eftermarknaden aluminium grenrör gillar Performer RPM gör mer makt, är lättare och kommer bara att pågå ungefär $ 60. Ta bara bort det gamla grenröret, släpp den nya i dess ställe och installera förgasaren.
Distributör

One kringtjänster du behöver byta är distributören. Beståndet distributören är datorstyrd, vilket är en dålig sak med tanke på att du ska ta bort datorn. Ett lager High Energy Ignition (HEI) enheten är en prisvärd, direkt bolt-in för de flesta tillämpningar. Om du använder en berg-och-lyftare kamaxel, då du kommer att behöva byta ut distributörens drivhjulet för en mjukare brons enhet, eller riskerar att skada kamaxeldrev. Tänk på att det HEI distributören sannolikt är bredare och högre än din aktie, vilket blir ett problem om din motor är väldigt nära elden-väggen.
Bränslesystem

TBI systemet använder bränsletryck långt över vad en carb kräver, så du måste installera en justerbar regulator bränsletrycket i den befintliga linjen. Beståndet bränslesystemet inte använder en returledning, så bränsletrycket regulatorn behöver bestämmelser om detta. Naturligtvis är det enklare lösning att helt enkelt byta bränslepumpen, vilket kommer att tjäna dubbla syften att förenkla installation och ersätta den slitna bränslepumpen med en ny enhet.
Transmission Troubles

Även om swap är ganska okomplicerad, vara varnat att fordon med datorstyrda 4L60-E automatisk överväxel växellåda behöver ytterligare arbete. Du kan antingen köpa en fristående dator transmissionsstyrning (ca $ 975 från Chevrolet återförsäljare), installera en annan sändning (som den icke-elektriska TH700 från tidigare Chevrolets), eller köpa en manuell ventil-organ som tar bort alla elektroniska ingrepp . Av dessa är den enklaste och billigaste lösningen för att installera en TH700, eftersom det ofta kan köpas användas för mindre än $ 300. Transmissionen är en bolt-in ersättning för 4L60E, men du kommer att behöva ett lager byte eller justerbar eftermarknaden gaspådrag kick-down-kabel. Vissa TH400s skiljer i längd nog från 4L60E som du kan behöva byta drivaxeln längden när du installerar den nya TH400-specifik oket. Totalt kommer en TH400 swap köra någonstans i närheten av $ 600. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83605.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.