DIY Installera Bilstereo

Den enda begränsningen till vilken typ av underhållning system du önskar i din bil, är lastbil eller SUV din budget. Bilstereo däck finns i två standardstorlekar: Enkel DIN och dubbel DIN. Om du planerar att installera en enhet som är i samma storlek som däcket kommer att ersätta, spara kostnader för arbetskraft och göra det själv. Säkerhet

Innan du gör något med elektriska komponenter i bilen, se till att först koppla bort den negativa batterikabeln från batteriets minuskabel inlägg. Den negativa batterikabeln (även kallad jordkabel) ansluter batteriet till ramen eller fordonets chassi. Det primära funktion är att jorda elektriska systemet. Om du kringgå detta steg riskerar du att skapa ett kort i systemet, skada komponenter och ledningar i ditt fordon.

Använd en Phillips skruvmejsel eller 10 millimeter skiftnyckel (beroende på bil) för att lossa grundstötning kabelns klämma på minuskabeln. Ta bort klämman från ledningen inlägget.
Ta bort Factory Stereo


Ta fabriken stereo i bilen tar konkreta steg exklusiva till bilens märke och modell. Konsultera din instruktionsbok för specifika instruktioner. När stereon nås, stegen för att ta bort enheten blir ganska standard.

Dra stereo från instrumentbrädan tillräckligt långt så att du kan nå kablar anslutna till baksidan av stereon. För de flesta fordon, som inkluderar ledningar tråden för antennen, högtalarkablar, förstärkaren anslutningen (signal och strömpåslag kablar) och nätaggregatet (från batteriet). Antennen och strömförsörjning är oftast enstaka kablar som kan dras från stereon för hand. Talaren ledningar och kablar förstärkare sannolikt grupperas tillsammans och kopplas med en plast ledningar bindemedel. Vissa modeller kräver att du pressa bindemedel på sidorna samtidigt som du drar dem från stereon

. Andra kräver bara att dra dem rakt från radion.

När alla anslutningar tas bort, kommer stereon vara helt fri från fordonet.
Ansluter den nya Stereo

För att se till att kablarna från bilen matchar utloppen på eftermarknaden stereo, anslut bilens stereo ledningar till ett kabelnät adapter. Adaptern ger en enhetlig plattform för anslutning. Kabelnätet tydligt kommer att märkas för att visa var lämpliga anslutningar måste göras. Likaså

kommer montering dockan i instrumentpanelen för stereo måste anpassas för att passa eftermarknaden däck. Sätt i en universell fronten adaptern i öppningen till vänster vakanta genom den borttagna fabriken stereo. Fronten adaptern kommer att glida in i dockan och klämmas fast på plats när det sitter ordentligt. Se till att mata ledningar (med kablage fäst selen) genom baksidan av fronten adaptern.

Adaptrar som dessa kan hittas på nästan alla bildelar eller elektronikaffär. Anslut anpassad

ledningar leder till ny stereo. Skjut in den nya stereon i fronten adaptern. Vissa frontplatta adaptrar har clips som gör den nya enheten att snäppa på plats, medan andra kräver att du trycker på stereon i facket tills ansiktet är i jämnhöjd med trim av fronten adaptern.

När den nya stereon är sittande, anslut jordkabeln till minuskabeln inlägget av batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80863.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.