Vad är en bil högtalare Känslighet Rating ?

Högtalare känslighet , eller effektivitet , är en av flera numeriska variabler som kan användas för att jämföra högtalare av något slag , inklusive högtalare avsedda för applikationer bilstereo . Känslighet Definition

Speaker känsligheten är ett mått på den högsta ljudnivån en högtalare kan producera med en given mängd ström skickas till den från bilens huvudenhet . Det är allmänt mäts som ett förhållande , till exempel , 99dB/1w/1m , med dB ( decibel ) som anger den maximala volymen av en talare från en strömkälla som producerar 1v ( 1 watt ) , en 1m ( 1 meter ) avstånd från högtalaren .
känslighet och ljud

en högtalare med en högre känslighet rating kan producera ljud mer effektivt , vilket resulterar i inte bara ett starkare ljud , men också en renare och klarare ljud . Högtalare med lägre känslighet betyg kan låta dämpat eller förvrängs ibland, speciellt vid högre volymer .
Matchande Känslighet för Output

Känslighet är en viktig faktor att beakta i samband med produktionen av bilens huvudenhet . En högeffekt huvudenhet kräver inte nödvändigtvis en högkänslig högtalare för att framställa ett högt , rent ljud . En låg - watt huvudenhet , dock tenderar att låta dovt och orena med en låg känslighet högtalare .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81732.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.