Hur du ansluter en Phoenix Gold batterifrånskiljare

högeffekt eftermarknad bil ljudsystem har förmågan att konsumera stora mängder ström från ett fordon-laddningssystem. Om du planerar att använda flera batterier i bilen för att upprätthålla de effektnivåer behövs för din ljudanläggning, kanske du vill överväga att installera ett batteri isolator. Phoenix Gold PowerFlow Multi-Battery serie isolatorer möjliggöra korrekt lastbalansering mellan batterierna samtidigt som ett urladdat batteri anslutet till systemet för att debitera oberoende av den andra (s). Saker du behöver
Multimeter
Ratchet och Hylsnyckelsats
Borrmaskin och borrar in
penna
skruvmejsel set
Avbitare /crimpers
4-mätare makt tråd
ringterminaler
Visa fler instruktioner
1

starta bilen och öppna huven. Mät batterispänningen genom att placera din multimeter positiva och negativa sonder till motsvarande uttag på batteriet. Ställ din multimeter för att visa "DC" spänning för en korrekt behandling och säkerställa batterispänningen läser ca 14 volt.
2

Förvandla din bil utanför och använda en lämplig storlek socket att koppla loss kabeln ansluten till minuspol.
3

Lokalisera ett lämpligt område i motorrummet för att montera batteri isolator, borta från värmekällor och rörliga motorkomponenter. Montera batteriet isolator till önskat område och markera monteringshålen med en penna. Borra monteringshålen med en lämplig bit storlek borr, kontrollera att borren inte skadar några kablar eller känsliga delar nära monteringsplatsen
4 Generator presenterar en liten remskiva och slots kylning..

Säkra batterifrånskiljare till monteringsplatsen med en lämplig drivrutin storlek skruv och de medföljande fästskruvarna. Leta bilens generator och koppla den stora strömkabeln (er) från den bakre terminalen, med hjälp av en lämplig storlek socket. Generatorn har en cylindrisk form, liten remskiva och befinner sig på den främre delen av motorn, kopplad till en drivrem.
5

Fäst generatorkablarna lossade kablar till en av de yttre inlägg monterade på batteriet isolator. Mät och kapa en längd på 4-gauge strömkabeln som kommer att nå mellan terminalen inlägg på generatorn, till wireterminalen märkt "A" på batteriet isolator. Strip en halv tum av isoleringen från båda ändarna av tråden och kläm på ringkabelskor till båda ändarna, med dina avbitare /crimpers.
6

Fäst strömkabeln på baksidan generatorn terminalen och batterifrånskiljare terminal märkt "A". Anslut en andra 4-gauge strömkabel mellan din extra batteriets pluspol och resterande yttre stolpen ligger på batteriet isolator. Om din batteri isolator har en terminal märkt "E", tråd terminalen till en påslagen källa, såsom tändningslås eller radions 12-volts strömkabeln källa, med 16-gauge ledningar (se en bilreparationer manuell specifik för ditt fordon för rätt kopplingsscheman).
7

Anslut de önskade elektriska komponenter till extra batteri, enligt den dokumentation som medföljer din utrustning. Återanslut bilens huvudbatteriet till den negativa batterikabeln och starta motorn.
8

Mät batterispänningen med hjälp av de metoder som anges i det första steget. Testa den extra utrustning som är ansluten till systemet för att säkerställa korrekt funktionalitet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82116.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.