Hur man bygger en Sub Enclosure

Anpassa stereo för din bil kan göra en enorm skillnad, och du kan inte få bra basåtergivning utan subwoofer. Med många bilar, begränsat utrymme innebär en off-the-shelf sub låda inte passar korrekt. Men du kan bygga en egen sub kapsling utan att spendera för mycket pengar och utan att använda ett stort antal verktyg. Mät utrymmet noggrant och du kommer att kunna anpassade passa en ruta som ser lika bra som något från butiken. Saker du behöver
Subwoofer
Mäta Pencil tejp Mössor och papper
1/2 tums medelhög densitet fiberboard
Borra
Jigsaw
Terminal Cup
Skruvar
Trälim
Silicon täta
Högtalarkabel
Nonhardening rep täta
Visa fler instruktioner
1

Mät utrymmet där du vill montera subwoofern . Du behöver längd, bredd och höjd i rymden.
2

Mät subwoofer du har valt. Lägg 2 inches till djupet och diametern för att få de minimimått för din baslåda.
3

Beräkna de inre dimensionerna i lådan genom att subtrahera två gånger bredden på medellång densitet fiberboard (MDF) från var och en av dimensionerna, sedan multiplicera längden med bredden av höjden. Jämför detta värde med minsta lådvolymen att subwoofern tillverkaren rekommenderar. Justera längd, bredd och höjd på skåpet tills lådan passar i det utrymme du har valt, och tills den passar i tillverkarens volym specifikationer.
4

Skär MDF i bitar för att göra framsidan , rygg, sidor, topp och botten av lådan. Skär en andra bit ut till fronten också. Den andra delen kommer att bidra till att ge lådan lite extra styrka.
5

Rita konturerna av subwoofern på de två främre bitar och skär ut den med sticksåg. Kontrollera att du har tillräckligt med material kvar att montera det efteråt. Du kan få pusslet i mitten genom att borra ett hål i materialet du vill ta ut och sätta pusslet genom hålet. Se till att du gör detta för båda framst.
6

Använd samma teknik som beskrivs i steg 5 för att skära ut ett utrymme för terminalen cup i bakstycket på högtalaren.

7

Montera högtalarlådan med skruvar och trälim för att hålla ihop sidorna. Skruva långsidorna i kortsidorna (detta kommer att hjälpa till med styrka). Täta insidan av lederna med silikon täta för att täta lådan och lägga styrka.
8

Montera högtalaren cup i baksidan av höljet med skruvarna. Fäst högtalarkabeln till insidan av terminalen koppen.
9

Fäst högtalarkabeln till baksidan av subwoofern. Säkra subwoofern i inneslutningen med skruvarna. Använd repet täta mellan talaren och sub inhägnad för att hjälpa till att få en bra tätning. Montera högtalaren i bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82230.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.