Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Problem med väte Lagring

Vätgas är den mest tillgängliga delen på jorden. Det kan lätt produceras och en biprodukt av att använda väte som bränsle är vatten. När väte förbränns, brinner det rent och inte skapar ytterligare föroreningar. Beror dock möjligheten att använda väte som energikälla på förmågan att lagra det på ett säkert sätt. Väte, medan rikligt, är inte en lätt inslag för att styra. Den mest stabila tillstånd av vätgas är vid normala atmosfäriska förhållanden, men måste det förvaras i hanterbara behållare i syfte för vätgas som skall användas som en bränslekälla. Trycksatt vätgas

Vid normalt lufttryck, tar ett gram väte upp samma utrymme som ca 3 liter gas. För att lagra tillräckligt med väte för att göra det ett gångbart alternativ för bränsle, måste väte trycksättas och lagras i en behållare som kan hantera den extrema trycket av väte inuti. Väte kan också lagras i en trycksatt flytande form. Emellertid, i flytande form, måste väte hållas vid kryogena temperaturer för att bibehålla väte stabilitet. Varken trycksatt vätgas eller trycksatt vätgas vätskan är lätt att implementera i regelbunden daglig användning.
Kostnad för lagring

Behållare som tillförlitligt håll väte i daglig användning i trycksatt form, är fortfarande under utveckling. Enligt ProQuest hemsida, är en ny typ av legering utvecklas som kan binda med väte och bildar hydrider. Detta kommer att göra det möjligt för väte för att vara mer stabil och för större belopp som skall lagras i taget. Eftersom legeringen är fortfarande under utveckling, är massproduktion av trycksatta väte tankar ännu inte möjligt. Denna teknik kommer också att behöva ändras i storlek, eftersom tankarna nu testas är större än dagens fordonsindustrin gastankar. Att utveckla denna teknik är kostsamt och tidskrävande.
Reaktivitet Hydrogen

Vätgas är extremt reaktivt. Många människor har sett bilder av Hindenburg explosionen och har en naturlig rädsla för vätgas. Vätgas har potential att självantända och kan vara mycket brandfarliga. Detta är ett bekymmer när man överväger vätgas som bränsle för personbilar. Väglaget är ofta oförutsägbara och väg skräp ofta kastas upp på underredet av ett fordon. Placeringen av en bränsletank på en bil som drivs med vätgas skulle behöva vara både skyddad och stabil. För närvarande bränsletanken är monterad på botten av bilen, mellan de bakre däcken. Dock skulle ett väte bränsletank måste vara mer skyddade, vilket kan kräva att bränsletanken ska placeras i passagerar delen av fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/133938.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.