Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Beskrivning av hybridbilar

Hybridbilar har vissa egenskaper hos bensinbilar du är van vid, men de är ett annat djur. Flera viktiga egenskaper som skiljer dem från andra fordon på vägen. Dessa kvaliteter inte bara göra dem mer miljövänliga, men också mer energieffektiva. I det långa loppet, kan de spara en massa pengar i bränslekostnader. Definition

Hybridbilar får sin ström från en kombination av bensin och el. Det är hur kraften levereras och hur förhållandet mellan el till bensin makt delas som separerar olika typer av hybridbilar.

Full hybrider är bilar
Typer som har möjlighet att gå vidare från ett fullständigt stopp med enbart elkraft och ingen bensin alls. Milda hybrider är bilar som kräver bensin förbränning för att börja gå framåt. Båda typerna av bilar kräver användning av bensin när du reser vid hastigheter över 25 mph.
Sekundära typer

både hel och milda hybrider kan vidare kategoriseras utifrån hur deras motorer leverera ström. Parallella hybrider har bensinmotorer och elmotorer som både kan driva bilen oberoende av varandra.

Serien hybrider, å andra sidan, arbetar i ett orsak-och-verkan mode. I en serie hybrid, laddar bensinmotorn antingen ett batteri som driver elmotorn, eller annars bensinkompositionerna befogenheter motor elmotorn direkt.

Slutligen, plug-in hybrider ger dig möjlighet att ladda din bil med hjälp av ett eluttag --- även om detta inte är absolut nödvändigt. Som av September 2009, alla tillgängliga hybrid sålda bilar är parallella hybrider. Chevrolet Volt blir en plug-in hybrid när den släpps.
Regenerativ bromsning

Många hybridbilar använder regenerativ bromsning, vilket innebär att när bromsarna är engagerade , elmotorn kopplas in i generator läge och använder denna makt för att ladda batterierna. Mindre energi går till spillo, och mer makt kvar i bilen.
Periodisk motor avstängning

En stor skillnad mellan hybridbilar och traditionell bensin-och dieselbilar är att deras motorer går in en automatisk avstängning läge vid tomgång. Mycket energi går till spillo i tomgång, för att inte tala utsläppen din bil utvisa. Detta läge sparar energi och är utsläppsfri vid tomgång --- inte dåligt, särskilt eftersom allt du behöver göra för att starta motorn igen är drabbade gaspedalen.
Construction

Hybridbilar är vanligtvis byggda av lätta material för att lindra stress på motorn. De är också konstruerade för att ha avancerade aerodynamiska egenskaper. Dessa två egenskaper arbetar tillsammans med speciella lågt rullmotstånd däck som har styva sidoväggar och en smalare fotavtryck (jämfört med mer traditionella däck), vilket gör att din hybrid bil att använda mindre energi för att gå framåt.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134084.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.